46 girişimci destek onayı aldı

Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından 2016 yılında verilen eğitimler sayesinde 46 girişimci KOSGEB desteklerinden yararlanma hakkı kazandı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
46 girişimci destek onayı aldı

Muhammed COŞKUN

Günümüzde girişimciliğin revaçta olduğuna dikkat çeken ABİGEM Program Yöneticisi İrfan Uzar, Girişimcilik eğitimlerinin istihdamın yaratılması, yeni işletmelerin kurulması, yeniliklerin çoğalması, yerel ekonominin büyümesi ve toplumun refah seviyesinin yükseltilmesine ciddi katkı sağladığını belirtti. Bu anlamda ABİGEM tarafından verilen eğitimleri değerlendiren Uzar, 2016 yılında bin 170 kişiye eğitim verildiğini kaydetti.

Girişimci yetiştirme eğitimlerinin önemine değinen Uzar, ?Günümüzde girişimcilik konusu revaçta olup; istihdamın yaratılması, yeni işletmelerin kurulması, yeniliklerin çoğalması, yerel ekonominin büyümesi ve toplumun refah seviyesinin yükseltilmesine ciddi katkı sağlamaktadır. Eğitim kapsamında herhangi bir meslek dalında iş kurma yeterliliği olan işyerini sağlıklı işletebilme konusunda eğitim sağlanmaktadır. Girişimciler iş fikri geliştirme, doğru pazarlama, finansal planlama ve rekabetçilik gibi stratejik yaklaşımları öğrenerek, kurmayı planladıkları iş ile ilgili iş planı hazırlama desteği alabileceklerdir. Eğitimler ücretsiz olup, eğitimi kendi iş planını hazırlayıp tamamlayan kursiyerler KOSGEB´in Girişimci desteklerine başvurma hakkı kazanıyor. Bu doğrultuda, Erzurum ABİGEM olarak 2016 yılında bölgemizi kapsayan illerde toplam 39 uygulamalı eğitim programı düzenlenmiştir. Düzenlenen bu eğitimler sonucunda toplam bin 170 girişimci eğitime alınmış olup, eğitimler sonunda eğitimlere alınanlara katılım Belgesi verilmiştir. 2016 yılı içerisinde ABİGEM tarafından verilen eğitimlere katılan ve bu eğitimler için katılım başvurusu yapan kayıtlı 3 bin 160 girişimciye KOSGEB girişimcilik destek programı hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Bu kişilere yönelik 4 dönemde eğitim mülakatı yapılarak 690 kişi kursiyer eğitime alınmıştır. Yine bu eğitimler sonunda yaklaşık 95 girişimciye iş kurma ve sürekli güncellenen destek mevzuatına göre bilgilendirme yapılmıştır. 2016 yılı Kasım dönemine kadar KOSGEB Erzurum Müdürlüğü tarafından yapılan yeni girişimci desteği değerlendirme kurulu verilerine göre Erzurum ilinde yaklaşık 46 girişimci için destek onayı alınmıştır.? dedi