46. Anadolu Odaları Platform Toplantısı düzenleniyor

Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Şimşek Akpınar, 46. Anadolu Odaları Platform toplantısının yapılacağını duyurdu.

Tarih: 06.12.2023 16:48
46. Anadolu Odaları Platform Toplantısı düzenleniyor

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

8 Aralık Cuma günü Anadolu Bölgesi’nin 21 oda başkanının katılımı ile Mali Müşavirler Oda Başkanları Toplantısını yapacaklarını duyuran Erzurum Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Şimşek Akpınar toplantıda görüşülecek olan konulardan bahsetti.

Toplantıda mali müşavirlerin bölgesel sıkıntılarının, Türkiye’de ki sıkıntılarının görüşülmesi, mevzuat değişiklikleri, bütçe kanunuyla ilgili görüşlerin konuşulacağını belirten Akpınar açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Hem asgari ücrette ki değişiklikler hem de önümüzde ki yıl uygulanacak mali müşavir ücretleri ile ilgili değişiklikler hakkında fikir birliğine varacağız. Bunu da en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacağız. Bölge başkanları toplantısı Erzurum’da en çok dört buçuk sene önce yapılmıştı, biz nasipse cuma günü tekrar gerçekleştireceğiz. Akabinde de problemlerin çözümünde, bildiğiniz üzere ekonominin problemleri çok, devletimizin mali problemleri yoğun ancak her şeyden önce enflasyonla mücadelede bir müşterek tavır almalıyız. Bu konuyla ilgili de değişiklikler çok önemlidir. Çünkü geçim sıkıntısı var. Asgari ücretle çalışan mali müşavirler geçinemiyor, hizmet kalitesi düşüyor ve bu da ülkenin geleceğini etkiliyor. İnşallah bu girdaptan hep birlikte çıkacağız.”