4 Gün Okul, 3 Gün Tatil Sistemi Tartışmaları Yeniden Alevlendi!

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen gece yarısı kararıyla birlikte, Türkiye genelinde okullarda haftalık çalışma günlerinde potansiyel bir değişiklik gündeme geldi.

Tarih: 07.02.2024 20:28
4 Gün Okul, 3 Gün Tatil Sistemi Tartışmaları Yeniden Alevlendi!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Uzun süredir Avrupa'da bazı ülkelerde uygulanan ve Finlandiya modeli olarak da bilinen 4 gün okul, 3 gün tatil sistemi, Türkiye'de de tartışmalara neden oldu.

Özellikle ara tatilin sona ermesiyle birlikte, bu sistemin Türkiye'de uygulanıp uygulanmayacağı konusu gündemdeki yerini koruyor. Erzurumlu vatandaşlar da bu konuda görüşlerini belirtiyor.

BU SİSTEM ÖĞRENCİLER İÇİN SOSYAL ANLAMDA BİR FIRSAT OLABİLİR

Erzurum'da yaşayan bazı veliler, bu sistemin öğrencilere daha fazla dinlenme ve sosyal etkinliklere katılma fırsatı sunabileceğini düşünüyor. Öğrencilerin yoğun ders programları arasında daha fazla boş zamanlarının olması gerektiğine vurgu yapılıyor.

BAZI VELİLER İSE AKADEMİK ANLAMDA BAŞARISIZLIK OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYOR

Ancak, bazı ebeveynler ise haftalık ders günlerinin azalmasının öğrencilerin akademik başarılarını olumsuz etkileyebileceğinden endişe ediyor. Özellikle sınavlara hazırlık sürecinde daha az zamanın olmasının dezavantajları üzerinde duruluyor.

Erzurumlu vatandaşlar, bu potansiyel değişiklikle ilgili olarak net bir kararın henüz verilmediğini ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılacak açıklamaları beklediklerini ifade ediyorlar.

Bu konuyla ilgili olarak, eğitim uzmanları ve veliler arasında yapılan görüşmeler sürerken, Türkiye'de okulların haftalık çalışma günlerinde bir değişiklik olup olmayacağı konusunda belirsizlik devam ediyor.