500 yıllık gelenek heyecanla sürdürülüyor

Yaklaşık 500 yıldır devam ettirilen ?1001 Hatim´ geleneği kapsamında, bu yıl Yakutiye´de akşam namazından yatsı namazına kadar hatim okumaları başlatıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00
500 yıllık gelenek heyecanla sürdürülüyor

Pir Ali Baba´nın başlattığı 1001 hatim geleneği bu yıl da yoğun katılımla devam ediyor. 13 Ocak Cuma günü yapılacak olan hatim duası öncesi Erzurum merkez ve ilçe camilerinde sabah namazı, Zeynel Camisi´nde ise akşam namazı sonrası hatim okumaları manevi coşku ve heyecanı içerisinde devam ediyor.

Merkez camilerinde sabah namazı sonrası yaklaşık beş asırdan bu yana sürdürülen ?1001 Hatim´ okumaları, her gün yüzlerce vatandaşın katılımıyla devam ettirildiğini belirten Yakutiye Müftülüğü Şube Müdürü Eyüp Karakelle, 7´den 70´e her yaş grubundan yüzlerce insanın, sabah namazını kıldıktan sonra hatim okumalarını başladıklarını söyledi. Karakelle, ?Erzurum´da her yıl ortalama 20 bin hatim okuması yapılıyor. Geçen yıl 28 Bin 500 hatim okunmuştu. Ayaz Paşa Camisi başta olmak üzere 20´den fazla camide sabah namazının ardından başlayan hatimler devam ediyor. Bu yıl farklı olarak Zeynel Camisi´nde de hatim okumaları akşam namazından sonra yatsıya kadar yapılmakta. 16 Aralık´ta başlayan okumalar 13 Ocak´ta inşallah tamamlanacaktır. Hatmin duası erkekler için 13 Ocak Cuma günü, bayanlar için ise 14 Ocak Cumartesi günü sabah saat 9.00´da yapılacak. Ayaz Paşa Camisi´nde okumalar sabaha karşı saat 3.00´te başlıyor ve hatim sonrası da hayırsever vatandaşlar tarafından hatim okuyanlara çorba ikramı yapılıyor.? dedi.

Muhammed cOŞKUN