50. Yıl Ortaokulu Yeni Öğretim Yılına Hazır

Erzurum Yakutiye İlçesine bağlı 50. yıl Ortaokulunun deprem tahkikatı olumsuz çıkınca bina yıkılarak içerisinde yerine 16 derslik bulunduran yeni bina yapılarak teslim edilmeye hazırlanıyor.

Tarih: 19.08.2023 16:39
50. Yıl Ortaokulu Yeni Öğretim Yılına Hazır

www.erzurumgunebakıs.com / İhsan Kumru 

Cumhuriyet Lisesi Okulunun depreme dayanıksız olduğu için yıkılıp yeniden yapılacağını ifade eden Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Kıvanç, 50. yıl Ortaokulunun deprem tahkikatı olumsuz çıkmasından dolayı bina yıkılarak yeniden yapıldığını yeni eğitim öğretim döneminde hazır hale getirileceğini söyledi.

Kıvanç,”  50. yıl Ortaokulunun deprem tahkikatı olumsuz çıkınca bina yıkılarak içerisinde yerine 16 derslik bulunduran yeni bina yapılarak teslim edilmeye hazırlanıyor. 50. Yıl Ortaokulu Mecidiye İlkokulu bünyesinde eğitim öğretime devam emekte. Cumhuriyet Lisesinde de deprem tahkikatı olumsuz çıktığı için o bina içinde çalışmalara başlanarak yıkıp yeniden inşa edeceğiz. Bu süreç içerisinde Cumhuriyet Lisesinde öğrenim gören öğrencilerimiz 50. Yıla yapılan yeni bina da eğitim öğretime devam edecek. Bir veya iki yıl içerisinde de burada bulunan tüm binalarda depreme dayanıklı hale getirilerek yenilenmiş bir şekilde çocuklarımızın hizmetine sunulacak.  Cumhuriyet lisesinde yaklaşık olarak 300 öğrencimiz eğitim öğretim görüyor. Bahsi geçen bu 300 öğrenci yeni binaları Cumhuriyet Lisesinin yeni binası yapılıncaya kadar geçici olarak eğitime devam edecekler sonrasında 50. Yıla burası devredilecek. 50. yılda da şu an 120 öğrencimiz mevcut, Mecidiye ilkokulunun içindeki binayı tahsis ettiğimiz için orada devam ediyorlar ve hiçbirinin bir eksiği gediği bulunmamakta.  Geçici olarak Cumhuriyet Lisesi öğrencileriyle beraber burada olacağız.”