56 YILLIK CAMİ HAYIRSEVER TARAFINDAN ONARILIYOR

Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Hacı Osman Fetvacıoğlu cami bir hayırsever tarafından baştan aşağı yeniden onarılıyor.

Tarih: 17.07.2023 16:54 Güncelleme: 17.07.2023 16:55
56 YILLIK CAMİ HAYIRSEVER TARAFINDAN ONARILIYOR

www.erzurumgunebakıs.com /Rabia Aslan Karakaş 

Kazım Karabekir Paşa Mahallesi 50. Yıl Caddesi  1967 yılında yaptırılan Hacı Osman Fetvacıoğlu camisi baştan aşağı yenilenerek 20 gün içerisinde teslim edilmesi ve caminin onarımı 1Milyon TL’ye mâl olacak.

    

 Hacı Osman Fetvacıoğlu cami onarımı hakkında bilgiler veren yetkililer, Caminin içi ve dışı elden geçirildiğini söylediler.

Yetkililer,” Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Hacı Osman Fetvacıoğlu cami bir hayırsever tarafından baştan aşağı yenileniyor. 20 gün içerisinde teslim edilmesi ve caminin onarımı 1Milyon TL’ye mâl olacak. Camimiz hakikaten aslına uygun olarak restore edilmişti. Şimdi Ulucami de aynı şekilde restore edilecek. Ulucami geçmişteki ihtişamına yeniden kavuşacak.  Camimizin içi ve dışı elden geçiriliyor.  Camiler, tarih boyunca millet hayatımızda büyük tesirler meydana getirmişler ve günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmişlerdir. Camilerimiz toplumsal hayatımızı, yaşayışımızı yönlendiren kutsal mekânlardır.  Dinimizin sembolü, günlük hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan camilerimizle ilgilenmek bütün Müslümanların görevidir. Din görevlimizin gayretiyle bu camimiz tamirden geçerek bu şekle gelmiştir. Minarede de bakım yapılıyor. Şerefe, külah ve alem değişiyor. Bunu hayırsever vatandaşımızın katkıları ile karşılıyoruz. İşçiliğin de biz de çalışıyoruz. Şimdi ise caminin iç cephe düzenleme çalışmalarını yapılıyor. Çini ile kaplanacak cami daha güzel görünüm kazanacak. Her şeyi devletimizden beklemek olmaz, Camimizin bakım ve onarıma katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Rabbim hepsinden razı olsun”