5 bin TL Emekli ikramiyeleri herkese verilmiyor.

Herhangi bir işyerinde veya kendi nam ve hesabına çalışmaya devam edenler ve Ziraat Odası kaydı ya da ÇKS belgesi olan emeklilerde bu haktan yararlanamadı.

Tarih: 18.11.2023 13:09
5 bin TL Emekli ikramiyeleri herkese verilmiyor.

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin lira emekli ödemesi geçtiğimiz günlerde başlamışken, Herhangi bir işyerinde veya kendi nam ve hesabına çalışmaya devam edenler ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı olan Çiftçi kayıt sisteminde kaydı olan ve ÇKS belgesi olanlar bu ikramiyeden faydalanamadı.

Konu hakkında görüşlerini bildiren Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Adnan Bozan ise, “Kurucu Cumhur Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk “köylü milletin efendisidir” derken şimdi köylünün düşmüş olduğu durum, sıkıntı ve problemler ortadadır” ifadelerini kullandı. 

Bozan, “Emekli olanlara 5 bin TL emekli ikramiyesi verileceği söylenildi fakat bundan yararlanan emeklilerin sayısı çok az çünkü ÇKS belgesi olanlar yani üzerine kayıtlı tarım ve arazisi olanların bundan yararlanamayacağı açıklandı. Bu çok adil olmayan durumla birlikte yanlış bir uygulamadır. Burada resmen köylü emeklisi cezalandırılmıştır. Kurucu Cumhur Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk “köylü milletin efendisidir” derken şimdi köylünün düşmüş olduğu durum, sıkıntı ve problemler ortadadır. Vatandaşın üzerine kayıtlı ÇKS arazisi olduğundan dolayı çalışan gözüküyor ve bundan dolayı da diyor ki sana 5 bin TL ödeyemeyiz. Bizde diyoruz ki zaten emekli evini geçindirecek durumda olsaydı kesinlikle çalışmazdı”.

“Bu şekilde haksız muamele etmek yanlıştır”

“Türkiye’de bugün 12 milyon emekliyi yok saymak ve bu şekilde haksız muamele etmek yanlıştır. Bu memlekette sadece ev kiraları 7 bin 500 TL’nin üzerinde ve sen emekliye de 7 bin 500 TL para veriyorsun üstelik de diyorsun ki ben size 5 bin lira ikramiye vereceğim ve adam ona göre hesap kitap yapıyor ama gün sonunda neymiş efendim onunun ÇKS’si varmış diye sana para yok deniliyor. Bunun mutlaka düzeltilmesi lazım bu ciddi manada Türkiye’de bir haksızlık ve ayrımcılıktır bunu kabul etmemiz mümkün değil! Sayın Cumhur Başkanımızdan bunun düzeltilmesini istiyoruz, bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Artık bu memlekette yaşayan 12 milyon emeklinin insanca yaşayabilmesi için bir ücret almasını talep ediyoruz burada çok büyük bir haksızlık var ve biz haksızlık karşısında susanın ne olduğunu biliyoruz, susmayacağız!  doğruya doğru yanlışa yanlış bir siyaseti benimsiyoruz. Bundan dolayı da Erzurum kamuoyu olarak yeniden refah partisi il başkanı olarak bu emeklilerimize yapılan yanlışın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz bu yanlışın hesabı sandıkta sorulacak. 7-24 ben sahadayım ve insanlarla beraberiz bunun hesabını soracaklarını ifade ediyorlar. lütfen ama lütfen bu hatadan dönsünler. büyük bir hata. Mehmet Şimşek ekonomiyi yönettiğini düşünüyor ama 12 milyon emekliyi aç bırakıyor”.