5 YILLIK VEBALİN HAKKINI KİM VERECEK?

PTT BAŞMÜDÜR’Ü KAMİL ETİ HAKKINDA ÇARPICI İDDİALAR

Tarih: 06.01.2024 12:50 Güncelleme: 06.01.2024 12:51
5 YILLIK VEBALİN HAKKINI KİM VERECEK?

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

2018 yılında 23 kişinin işten çıkarılması konusu yeniden gündeme geliyor. PTT ile anlaşmalı olan şirketten, PTT Başmüdürü Kamil Eti’nin baskısı sonucu şirketten 23 kişi işten çıkarıldığı iddia ediliyor. 

2018 yılında, aralıklı olarak 23 kişi işten çıkarıldı. O zamanlarda da büyük bir yankı yaratan olay günümüzde de varlığını hâlâ sürdürmeye devam ediyor. 

23 kişi neden işten çıkarıldı? Kamil Eti’nin bu olayda ki rolü ne? Kamil Eti’nin posta şirketine yaptığı baskı… Hepsi haberin devamında…

KAMİL ETİ ŞİRKETE BASKI UYGULADI MI?

2018 yılında aniden ve aralıklı olarak işten çıkarılan 23 kişinin davası henüz tamamlanmadı. Konu üzerine yeni iddialar ortaya çıktı. Haklarını aramak isteyen 23 posta elemanının, PTT Başmüdürü Kamil Eti’nin buna izin vermemesi söylentilerinden dolayı bu 23 kişiyi işten çıkartmak için sözü geçen şirkete baskı yaptığı iddia edildi

AHLAKSIZLIKLA SUÇLANIP MAHKEMEYE VERİLDİLER

İşten çıkarılan 23 kişiye, iş kanununda yer alan 29. koddan dava açıldı. Ancak yeterli delil bulunamadığı için mahkeme 23 kişinin aklanmasıyla sonuçlandı. Bunun üzerine işten çıkarılan 23 kişi şu ifadeleri kullandı; 

“Biz hakkımızı aradığımız için işten atıldık. Neden mahkemeye başvurdunuz gibi söylemlerde bulundular ve teker teker bizi işten çıkardılar. Bu 23 kişi, iş kanununda yer alan 29. koddan işten atıldı. 23 kişinin içinden sadece 2 kişi 18 koddan atıldı. 29. kod ise iş kanununda her türlü ahlaksızlığı içeriyor. Orada ki 23 kişiden 1 kişinin bile herhangi bir ahlaksızlık yaptığına dair bir belge veya kanıt ise ortada yok. Bu 23 kişinin hepsi çalıştığı işte profesyonel insanlar ve aynı şekilde hepsi 3 insanın yaptığı işi tek başına yapan insanlar. Bize yapılan bu davranışı biz hak etmedik. Bizim ekmeğimizle oynandı. Bu işten çıkarılan 23 kişinin ve ailelerinin vebalı onların üstündedir” 

ŞİRKET SAHİBİNDEN ÇARPICI İDDİALAR! “BİZ SİZİ BAŞMÜDÜR’ÜN BASKISINDAN DOLAYI ÇIKARDIK”

23 kişiyi işten çıkaran şirketin sahibi şunları söylediği iddia ediliyor, “Biz sizi neden işten çıkaralım? Onların arasında da haklarını aramak isteyenler oldu, mahkemeye başvurdular ama biz onları çıkarmadık. Biz sizi PTT Başmüdürü’nün baskısından dolayı işten çıkardık. Hatta biz çıkartmamak için direndik ama Başmüdür sürekli bu 23 kişinin işine son verin deyince bizde çıkardık” 

KAMİL ETİ “İŞTEN ÇIKARMA YETKİMİZ YOK” DEMİŞ

Bu 23 kişi, Başmüdür Kamil Eti’nin yanında gittikleri zaman şunu dedi, “Bizim sizi işten çıkarma veya alma yetkimiz yok. Sizi şirket çıkardı ve onlar yeni personel aldı” Bunun üzerine bu 23 kişi, “Şirketin bizim yerimize bulduğu elemanların çoğu neden PTT Başmüdürü’nün tanıdıkları ve PTT’de ki personelin tanıdıkları oldu?” sorusunu soruyor. Burada ise danışıklı dövüş iddiaları dönüyor. 

23 kişinin mahkemesi 5 yıldır devam ediyor. PTT’nin elinde hiçbir kanıt, belge ve şahit yok ancak 23 kişinin 6-7 tane şahitleri var. PTT’nin sürekli her şeye bilinçli bir şekilde itiraz edip mahkemeyi uzatmak niyetinde oldukları iddia ediliyor.

PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NEDEN MÜDAHALE ETMEDİ? MÜFETTİŞ NEDEN GÖNDERİLMEDİ? 

İşten çıkarılan 23 kişinin aklında yere alan sorulardan birisi de PTT Genel Müdürlüğü bu durumu görmesine rağmen neden müdahale etmemesi oldu. 

Ortada bu kadar mağduriyet varken PTT Genel Müdürlüğü’nün, bu duruma ses çıkarmadığı iddia ediliyor. Müfettiş veya herhangi yetkili biriyle bu konunun araştırılmaması, işten çıkarılan 23 kişinin mağduriyetinin hâlâ devam ettiğinin bir göstergesi.