65´lik Dadaşlar tepkili

Otobüslere ücretsiz olarak binen 65 yaş üstü vatandaşlar şoförlerin çirkin davranışlarından dert yanıyor. Bunun devlet tarafından kendilerine verilen bir hak olduğunu vurgulayan vatandaşlar yetkililerden sorunun çözümü için konuya el atmalarını istiyorla

Tarih: 01.01.0001 00:00
65´lik Dadaşlar tepkili

Nesrin Çetinkaya

Toplu taşıma araçlarını ücretsiz kullanan 65 yaş üstü vatandaşlar, şoförlerin çirkin tavırlarından yakınıyor. Otobüslere ücret ödemeden binerek ulaşımını sağlayan 65 yaş üzeri vatandaşlar, kendilerine yapılan saygısızlıkları dile getirerek, gördükleri muameleden rahatsız olduklarını belirttiler. Konuya el atmaları için yetkililerden yardım talebinde bulunan vatandaşlar,  bunun devlet tarafından kendilerine verilen bir hak olduğunu anımsattılar.

65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLAR, OTOBÜS ŞOFÖRLERİNDEN ŞİKÂYETÇİ

Konuya ilişkin olarak rahatsızlıklarını dile getiren ve sorununun çöz<ü için yetkililerden yardım talep eden 65 yaş üzeri vatandaşalar, ?65 yaş üzerine sağlanan ücretsiz ulaşım devletimizin bize vermiş olduğu bir hak. Ama şoförler bunun farkında değişmişçesine davranıyor. Hepsi için aynı şeyi, söyleyemeyiz, fakat bazılarının sergilediği çirkin davranışlar bizi hem çok üzüyor, hem de bazen mağdur ediyor. Otobüse binerken hızlı hızlı diyerek acele ettiriyorlar, daha binmeden hareket ediyorlar. Bazıları hakaret etmekten de geri kalmıyor. 2 adımlık yer yürüseydin, bu kaçıncı binişin diye durmadan çıkışıyorlar. Fakat anlamadıkları bir şey var, zaten yürüyebilsem binmem otobüse. Biz yaşlı insanlarız, biraz daha saygılı davranabilirler. Bu devletin bize verdiği bir haktır,  biz yanlış birey yapmıyoruz ki. Şoförlerin çirkin davranışları, hakaretleri bizi üzüyor. Bazen otobüsü durdurmak için el kaldırdığımızda, ücretsiz bineceğimiz için durmayıp, basıp gidiyorlar. Bu da bizleri mağdur ediyor. Biz tüm bunların göz önünde bulundurulmasını istiyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz, bir an önce bu konuya el atılsın ve çözüme kavuşsun. Bizler bu durumdan çok rahatsızız? diye konuştular.