6 ilçede ekmeklik tohum ekimi tamamlandı

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne gönderilen ekmeklik buğday, arpa ve tritikale tohumları , Aşkale, Palandöken, Pasinler, Köprüköy, Tortum ve Narman ilçelerindeki çiftçiler tarafından ekildi.

Tarih: 29.10.2022 19:46
6 ilçede ekmeklik tohum ekimi tamamlandı

Sinan AYDIN

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın ‘’Yerli ve Milli Çeşitlerin Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın’’ sloganıyla başlattığı tescilli ve yerli çeşit tohumlarla yapılan demonstrasyon çalışmasına bu yılda devam ediliyor. Bakanlık tarafından Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne gönderilen ekmeklik buğday, arpa ve tritikale tohumları , Aşkale, Palandöken, Pasinler, Köprüköy, Tortum ve Narman ilçelerindeki çiftçiler tarafından ekildi.

6 İLÇEDE EKİMLER TAMAMLANDI

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, '' Yerli ve milli çeşitlerin demonstrasyon çalışmaları kapsamında Bakanlığımızın ‘’Yerli ve Milli Çeşitlerin Ulaşmadığı Çiftçi Kalmasın’’ sloganıyla başlattığı tescilli ve yerli çeşit tohumlarla yapılan demonstrasyon çalışmasına bu yılda devam edildi. Bakanlığımız tarafından gönderilen; Aşkale, Palandöken, Pasinler, Köprüköy, Tortum ve Narman ilçelerimizdeki çiftçilerimize ulaştırılan; ekmeklik buğday, arpa ve tritikale tohumlarının 2023 yılına yönelik her bir ürün için 4-5 da’lık alnalarda ekimleri yapılarak tamamlanmıştır.'' denildi.