74.´üncü Devlet Resim ve Heykel Yarışması

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl ?Ressam Mihri Müşfik´in anısına? 74. Devlet Resim ve Heykel Yarışması gerçekleştirilecek.

Tarih: 01.01.0001 00:00
74.´üncü Devlet Resim ve Heykel Yarışması

 

Nesrin Çetinkaya

Yarışma kapsamında; ülkemiz sanatçılarının güncel eserlerini sergilemek, farklı üretim biçimlerini izleyici ile buluşturmak ve sanatsal üretimi teşvik etmek amacıyla;  ?Resim, Heykel, Seramik ve Özgün baskı alanları bir araya getirildi.

Yarışma ve sergi etkinliğiyle eş zamanlı olarak Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi´nin düzenlemiş olduğu Sanat söyleşileri 2018 etkinliği, plastik sanatlar alanında ?74. Devlet Resim ve Heykel Yarışması? değerlendirme kurulu üyelerinden oluşan akademisyen ve sanatçıları öğrencilerle buluşturacak. Heykel, grafik, seramik ve resim gibi disiplinleri kapsayan bu söyleşi, çağdaş sanat üsluplarının birbirleriyle ilişkileri, yeni üretim biçimlerinin anlam alanlarına bir açılım kazandırırken aynı zamanda  Akademisyen ve sanatçılar belirlenen başlıklar üzerine, kavramlara, sanata ve kendi üretim biçimlerine dair deneyimlerini paylaşacak.

HER ALAN İÇİN 25 ADET ESER SEÇİLDİ

Prof. Rahmi AKUNGUR, Prof. DR. Mustafa BULAT, Yalçın GÖKÇEBAĞ, Prof. Hasan KIRAN, Prof. Hüsamettin KOÇAN, Prof. Lerzan ÖZEL, Prof. Süleyman Saim TEKCAN,  Doç. Kemal ULUDAĞ ve Bakanlık temsilcisi olarak Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Nihat DEĞİRMENCİ´den oluşan Kurulun;  yarışmaya katılan  Bin 127 eser içinden yapmış olduğu değerlendirmede,  her alan için 25 adet eser seçildi. Aynı zamanda sergilemeye değer görülen eserler içerisinden Değerlendirme Kurulu tarafından 6 Aralık 2018 tarihinde Erzurum Kongre Binası Resim Heykel Müzesindeki, fiziki ortamda yapılacak ikinci değerlendirme sonucunda başarı ödülleri belirlenecek. Başarı ödülleri ve sergi açılışı ise bu değerlendirme sonucunda Aralık ayı içerisinde yapılmak üzere ayrıca duyurulacak.

Prof. Hasan Kıran ?Günümüzde Baskıresim?

Prof. Rahmi Aksungur ?Heykel, Çevre ve Mekân İlişkisi?

Yalçın Gökçebağ ?Çağdaş Sanatta Anadolu Yorumlarının İzdüşümü?

Prof. Süleyman Saim Tekcan ?İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi ve Türk Sanatı?

Prof. Dr. Mustafa Bulat ?Atatürk Üniversitesi Yeni Nesil Vizyonu ve Sanat?

Prof. Lerzan Özer ?Seramik Sanatçıları Arasında Yeni Eğilimler?

Nihat Değirmenci ?Devlet Resim Heykel Yarışmaları?

Doç. Kemal Uludağ ?Çağdaş Seramik Sanatında Kimlik Sorunu?.

07 Aralık 2018

Saat: 10:00

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi

Gösteri Sanatları Merkezi

Erzurum