782 BİN VATANDAŞIN KİMLİĞİ YENİLENDİ

Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü2016 yılından 2023 yılana kadar yeni kimlik kartları sürücü belgesi ve pasaport verilerini paylaştı.

Tarih: 02.05.2023 18:49 Güncelleme: 02.05.2023 22:24
782 BİN VATANDAŞIN KİMLİĞİ YENİLENDİ

www.gunebakiserzurum.com / İhsan KUMRU

 

2016 yılından 2023 yılına kadar toplam 782 bin vatandaşın T.C Kimlik Kartlarını yenilendiğini gerçekleştirdiğini ifade eden Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Adalet Çakmur, 152bin sürücü Belgesi verildiğini 750 bin adet ise pasaport değişimi yapıldığını söyledi. 

Çakmur,” Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü 31 Ekim 2016 tarihi itibarıyla T.C Kimlik Kartlarını yenileme çalışmalarını başladı. Erzurum ilinde 2016 yılından 20203 yılına kadar toplam 782 bin vatandaşın T.C Kimlik Kartlarını yenilerken 152bin sürücü belgesi verildiğini 750 bin adet ise pasaport değişimi yaptı. İl Nüfus Müdürlüğümüz vatandaşın akınına uğradı. Eskiden kullandığımız ciltli kimlik kartları, 2016 yılı itibarı ile tarihe karıştığını ifade edebilirim.  Eski nüfus cüzdanlarının yerine, banka kartlarının boyutundaki çipli kartlar verilmeye başlandı.  Yeni çipli kimlik kartları, bürokratik anlamda pek çok engeli aşmamızı sağlayan hizmetleri kendi bünyesinde topluyor. Artık cebimizde üzerinde bilgilerimiz yazan mühürlü ve ciltli kâğıtlar yerine, bilgilerimizi dijital veriler halinde saklayan kartlar taşımaya başladık. 2016 yılından 2023 yılına kadar başarılı bir yıllar geçirdik.” dedi

 

VATANDAŞ ALDIĞI HİZMETLERDEN MEMNUN

Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü nüfus hizmetlerinde başarılı bir şekilde hizmet yürüttüklerini dile getiren Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Adalet Çakmur, Erzurum ilinde hemen hemen her vatandaşa hizmet verdiklerini belirtti. 

Çakmur,” Erzurum İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü olarak T.C Kimlik Kartlarını yenilenmesi adına Erzurum’un tamamına işlem yaptığımızı ifade edebilirim. Gerçekten nüfus İl Müdürlüğümüz hizmetleri başarılı bir şekilde yürümüştür. Hizmet aksaması olmadan devam etmiştir. İşlem yapılan sayının İlimizin nüfus sayısına tekabül eden bir rakam olduğunu görüyoruz. İlimizde hemen hemen her vatandaşımıza hizmet verdik. Vatandaşlarımızla bire bir ilgileniyoruz varsa sorunu çözümü noktasında işleri kolaylaştırıyoruz. Yeni çipli kimlik kartlarının belli başlı özellikleri ise şöyle; Taklit edilemez, tahrip ya da tahrif edildiğinde tespit edilebilir. Kaybolma ya da çalınması durumunda şifreli olması veri parmak izi damar izi gibi kişisel güvenlik sayesinde adınıza sahte işlem yapılamayacak. En az 10 yıl dayanıklılığa sahip malzemeden üretilmiş olan kart gövdesi. Vatandaşın rahatlıkla taşımasına ve kullanmasına olanak veriyor. Kart içerisinde yer alacak elektronik veriler PIN ve PUK korumalı. Standart bir akıllı kartın sunduğu bütün güvenlik özelliklerine sahip. Vatandaşa ait nüfus ve fotoğraf bilgilerinin kartın üzerindeki yonga üzerine güvenli bir şekilde kaydediliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarında elektronik hizmetlerin kullanımı sırasında, vatandaşlar için kişisel kimlik doğrulama amacıyla kullanılabiliyor.”