"81 İliz, Hepimiz Biriz?

Farkındalık oluşturarak, yerli malı kullanımına dikkat çekmek amacıyla hazırlanan"81 İliz, Hepimiz Biriz? projesinin poster sergileri MNG Alışveriş Merkezi´nde açıldı.

Tarih: 01.01.0001 00:00

Nesrin Çetinkaya

Yerli malı tüketiminin artması ve kullanımının özendirilmesi amacıyla hazırlanan ?´81 İliz, Hepimiz Biriz´´ projesinin poster sergileri Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Şükrüpaşa İlkokulu öğrencileri tarafından MNG Alışveriş Merkezi´nde açıldı. Serginin 81 ilde eş zamanlı olarak açıldığını dile getiren Şükrüpaşa İlkokulu Öğretmeni Gonca Melten, ?Proje ile birlik ve beraberlik duygusunun artırılması, yerli malı kullanımının artması ve öğrencilerimizin, halkımızın bu konuda bilinçlenmesini amaçladık? dedi.

Sergi ile ilgili düşüncelerini paylaşan Şükrüpaşa İlkokulu Öğretmeni Gonca Melten, ?Erzurum´da bu projenin ev sahipliğini üstlendik. Proje ile birlik ve beraberlik duygusunun artırılması, yerli malı kullanımının artması ve öğrencilerimizin, halkımızın bu konuda bilinçlenmesini amaçladık. Yerli malı üretimi ve kullanımının yaygınlaşması, bu doğrultuda özendirilmesi gerektiğini anlatmaya çalıştık. Sergi 81 ilde eş zamanlı olarak açıldı, çalışmalarımızı hep birlikte sergilemiş olduk. Öğrencilerimizin yaşadıkları yörede üretilen ürünler hakkında ki bilgilerini görsellikle anlatabilmeleri noktasında bu çalışma son derece etkili oldu. Yerli üretimin artırılması, öğrencilere yerli malı tüketmenin önemini anlatabilmek için verimli bir çalışma oldu? diye konuştu.