8 YILLIK MAĞDURİYET!

Tortum’un Dere kapı Mahallesi’nde yaşayan Hayati Kıl düze, her yağmur yağdığı zaman evinin önünden akan sularla ve bozulan yollarla baş edemiyor.

Tarih: 12.07.2023 18:43
8 YILLIK MAĞDURİYET!

www.erzurumgunebakıs.com /Muhammet Yılmaz 

Mağduriyetini önce Tortum Belediyesi’ne sonra da Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne bildiren ama bir sonuç alamayan Hayati Kıldüze, mahallede yaşayan 10 hanenin çoğunda hasta yaşlıların olduğunu ve hastalardan birinin rahatsızlandığı zaman ambulansın bozuk yollardan dolayı köyün içine giremediğini belirtiyor. 

Kıldüze,” İsmim Hayati soy ismim Kıldüze. Yaklaşık 8 yıldır Tortum’un Derekapı Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Yaz aylarında Derekapı Mahallesi’ndeyim kış aylarında Erzurum’a gidiyorum. Buraya 8 yıl önce geldiğimde yollar aşırı derecede bozuktu, ben şahsi olarak iş makinası kiralayıp yaptırdım yolları. Fakat her yağmur yağdığı zaman yukarıdan buraya sürekli sel geliyor ve yolu küçük taşlarla, çakıllarla dolduruyor. Dolayısıyla yollar kullanılmaz hale geliyor. Biz Tortum Belediye Başkanı’na gittik. Hem altta ki yolun girişlerinde hem de çıkışında sıkıntılar oldukça büyük olduğunu bildirdik. Ben şeker hastasıyım, tansiyonum var kalp hastasıyım. Ben rahatsızlandığım zaman ambulans dahi buraya giremedi, yangın oldu burada itfaiye arabası giremedi. Biz Belediye Başkanı’na gittiğimiz zaman bunları dile getirdik. Ancak 8 yıl boyunca bugün yarın diyerek sürekli burayı ertelediler. Daha sonra buraya bu yaz için söz verdiler. Ağustos ayına gireceğiz ama yine en küçük bir çalışma dahi yok. Geçen gün yine yağmur yağdı, sel oldu ve yolu yine kapattı. Mahalle muhtarını aradık, buraya iş makinası getirdi ve yolu açtılar. Fakat bu hep böyle devam ediyor, ortada asla kalıcı bir çözüm yok. Yine şiddetli bir yağmurda yollar yine kullanılmaz hale gelecek. Her yağmur yağdığında burada mahsur kalıyoruz. Durum kısacası bundan ibaret.”  

“Burada birine bir şey olsa, bu durumun sorumlusu bu yolu yaptırmayanlar olacak!” 

Bu durumun aciliyetinin çok önemli olduğunu vurgulayan Hayati Kıldüze, burada 3. sınıf vatandaş muamelesi gördüklerini ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’den bizzat söz aldıkları halde buraya hiç hiçbir çalışma dahi başlatılmadığını dile getirdi. 

Kıldüze, “Bu mahallede toplamda 10 tane hane var. Ancak yolları ne kadar söylediysek yapmadılar. Bizi unuttular, burada ki herkes benim gibi 60-70 yaş aralığında insanlardır. Çoğu kişi benim gibi hasta, burada birine bir şey olsa ambulans köye giremese bunun sorumlusu bu yolu yaptırmayanlar olacak. Henüz bu durumu bir sonuca kavuşturmuş değiliz. Buranın aciliyeti gerçekten çok önemli. Burayı kendi gözlerinizle görseniz, içinizden şunu kesinlikle söylersiniz; burada gerçekten 3. sınıf vatandaş muamelesi yapılıyor. Belediye Başkanımız bize söz vermişti bu yaz yapılacak diye, ancak söylediğim gibi herhangi bir çalışma bile yok. Biz Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne de gittim, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Bey ile görüştüm. Kendisi bana seçimden önce şöyle söyledi; ‘eğer kazanırsak burayı kendi belediyemize yaptıracağız, kazanamazsak biz kendimiz yaptıracağız.’ Bana da bir kart verdi, kart hâlâ bende. Sonra bir alt kata indiğim zaman, orda ki kar kalktığı zaman orayı yapacaklarını söyledi. Ancak seçimi Büyük Birlik Partisi’nden seçime giren mevcut Belediye Başkanı kazandı, Ak Parti’ye geçti ve burası da böyle kaldı.”