90+4´TE YIKILDIK!

Adanaspor ile ligin 7´inci haftasında deplasmanda karşılaşan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 85´inci dakikada 1-0 öne geçtiği maçı 2-1 kaybetti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
90+4´TE YIKILDIK!

 

Murat ÖZDEMİR

Erzurumspor 3 puan için gittiği Adana´da, karşılaşmanın son 4 dakikasında üst üste ağlarında gördüğü iki golle mağlup oldu. Haftaya 14´üncü sırada giren mavibeyazlı ekip aldığı yenilgiyle 6 puanda kalarak 16´ıncı sıraya kadar indi. Osman Özköylü yönetiminde sadece 1 maç kazanan ekip, 3´üncü yenilgisini aldı.

GALİBİYET SEVİNCİ SADECE 4 DAKİKA SÜRDÜ

Karşılaşmanın ilk yarısında kontrollü bir oyunu tercih eden Erzurumspor, maçın ikinci yarısında oyun inisiyatifini ele geçirdi. Topla oynama oranı yüzde 53´e kadar yükselen mavi beyazlı ekip, ikinci yarıda yapılan Burhan Eşer Mert Nobre değişikliğinin sonucunu gördü, 85´inci dakikada Erzurumspor Hamza Younes´in golüyle öne geçti: 0-1.

ERZURUMSPOR SKORU KORUMAYA KALKIŞINCA

Oyunun kalan 5 dakikasında skoru korumaya yönelik bir anlayış gösteren Erzurumspor sahasına kapanınca ev sahibi ekip 90´da Magaye ile eşitliği sağladı. BU sonuçla tamamlanması beklenen maçın uzatma bölümünde ev sahibi Adanaspor yine Megaye ile öne geçti: 2-1. Karşılaşma bu sonuçla tamamlandı.

DEĞİŞİKLİKLER

Erzurumspor 2´inci yarıya Gökhan Karadeniz, Haris Harba değişikliğiyle başladı. Özköylü 73´te Burhan eşer, 80´inci dakikada ise Taylan Antalyalı´nın yerine Abdulkadir Özdemir´i oyuna aldı. Nobre değişikliği etkili olsa da, takımın henüz bir ekip görüntüsü vermemesi, uyum sorunu yine baş gösterdi ve mavi beyazlı ekip hiç de hak etmediği bir yenilgi aldı.

7´İNCİ MAÇTA 3´ÜNCÜ YENİLGİ

Erzurumspor 7´inci maçında 3´üncü yenilgisini aldı. 1 galibiyet, 3 de beraberliği olan ekip attığı 6 gole karşılık kalesinde 10 gol gördü ve eksi 4 averajla Gaziantepspor ve Denizli´den sonra en kötü gol performansı sergileyen 3´üncü takım oldu. Toplamda 16´ıncı sıraya inen ekip, iç saha başarı sıralamasında 4 puanla 14, dış sahada ise 2 puanla 16´ıncı sırada yer buldu.

TFF 1. LİGDE 7´İNCİ HAFTA

TFF 1. Ligde 7´inci hafta karşılaşmalarında 28 gol atıldı.  5 maçı ev sahibi ekipler kazanırken, 2 maç beraberlikle sonuçlandı, 2 maçta ise kazanan deplasman ekipleri oldu. Haftanın sürprizini Giresunspor´dan deplasmanda 1 puan alan Ümraniyespor yaptı. Haftanın şokunu ise 90´inci dakikaya kadar 1-0 önde götürdüğü maçı 2-1 kaybeden Erzurumspor yaşattı.

PUAN DURUMU

TFF 1. Lig´de 7´inci hafta sonunda Giresunspor 15 puanla liderliğini sürdürdü. 14 puanlı Ümraniyespor 2´inci, Elazığspor ise üçüncü sırayı aldı. 13 puanlı iki takımdan Altınordu 4, Çaykur Rizespor ise 5´inci sıraya yerleşti. Ligdeki son sıralarda ise 6 puanlı Erzurumspor 16, 4 puanı bulunan Denizlispor 17, Gaziantepspor ise 18´inci sırada kaldı.

MAÇIN 2. YARISINDAN DAKİKALAR

Maçtan Dakikalar

53. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor´da Hakan´ın yaklaşık 30 metreden sert şutunda top üstten auta çıktı.

64. dakikada Adanaspor´da Digao´nun sağ kanattan ortasında boş pozisyonda Bahattin´in kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

67. dakikada Adanaspor´da Koman´ın hatasında top Büyükşehir Belediye Erzurumspor´da Hamza´nın önünde kaldı. Hamza´nın aşırtma vuruşunda top direkten döndü.

85. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor´da Hamza´nın kaleci İrfan´ın üzerinden aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1

90. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor ceza alanı içerisinde oluşan karambolde Magaye´nin sert şutunda top filelerle buluştu. 1-1

90+4. dakikada Adanaspor´da Koman´ın pasında Magaye ceza dışından sert şutunda topu ağlarla buluşturdu. 2-1

MAÇIN KARNESİ

STAT: 5 Ocak Fatih Terim

HAKEMLER: Çağatay Şahan xx, Bilal Gölen xx, Bersan Duran xx

ADANASPOR: İrfan x, Abdulaziz x (Bahattin dk. 56 x), Magaye xx, Bilal x (Sercan dk. 71 x), Oğuzhan x (Tevfik dk. 87 ?), Onur x, Digao x, Renan x, Gökhan Meral x, Didi x, Koman x

YEDEKLER: Hayrullah, Gökhan Süzen, Ahmet, Yakup

TEKNİK DİREKTÖR: Kemal Kılıç

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR: Hakan Canbazoğlu xx, Stephane xx, Mehmet xx, Trtovac xx, Hamza xxx, Gökhan x (Harba dk. 46 x), Mansaly xx, Burhan x (Nobre dk. 72 x), Hakan Arslan xx, Taylan x (Abdulkadir dk. 80 x), Erhan xx

YEDEKLER: Kaya, Ahmet, Kubilay, Murat, Tolga,

TEKNİK DİREKTÖR: Osman Özköylü

GOLLER: Hamza (dk. 85) (Büyükşehir Belediye Erzurumspor), Magaye (dk. 90 ve 90+2) (Adanaspor)

SARI KART: Taylan (Büyükşehir Belediye Erzurumspor)

 

HAFTANIN MAÇLARI

Boluspor 1 ? 2 Altınordu A.Ş.

Eskişehirspor 3 ? 2 Manisaspor

Gaziantepspor 1 ? 2 Mke Ankaragücü

Denizlispor 1 ? 0 Gazişehir

İstanbulspor A.Ş. 2 ? 2 Adana Demirspor

Giresunspor 1 ? 1 Ümraniyespor

Samsunspor 2 ? 1 Balıkesirspor

Elazığspor 3 - 1  Çaykur Rizespor A.Ş.

Adanaspor A.Ş. 2 - 1 Erzurumspor