97 milyonluk dev hizmet!

Oltu İçme Suyu Arıtma Tesisi hizmete açıldı!

Tarih: 01.01.2024 12:49
97 milyonluk dev hizmet!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

2021 yılında yapımına başlanan Oltu İçme Suyu Arıtma Tesisi hizmete açıldı.

Oltu İçme Suyu Arıtma Tesisi, 2021 yılında inşaatına başlanmış olup, 2023 yılı sözleşmesine göre Aralık ayının son gününde tamamlanmış olacak. Ancak yaklaşık 1 ay önce bu inşaat tamamlandı ve deneme arıtmalarına başlandı. 

Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürü Remzi Ertek, tesis hakkında bilgiler verdi. Projenin Su ve Kanalizasyon Altyapı Projeleri (SUKAP) kapsamında İller Bankası ile ortak yürütüldüğünü ifade eden Remzi Ertek, projenin maliyeti hakkında konuştu.

“Arıtma tesisimiz SUKAP kapsamında İller Bankası ile ortak bir proje olup, proje maliyeti 97 milyon 100 bin TL’dir. Arıtmanın yapılmasının sebebi Oltu içme suyunda bor ve aşırı sertlik olmasıdır. Tesisimiz ileri teknoloji C sınıfında yer almaktadır. Oltu insanımıza çok daha temiz ve hafif bir su sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” 

“OLTU HAKLINA HAYIRLI OLSUN”

“Oltu’da ki hemşerilerimiz yaklaşık 1 aydır tesisten arıtılan suları kullanmaya başladılar. Test aşaması devam ediyor. 1 yıl süreyle yapımcı firma tesisi işletecek, bu süreçte herhangi bir olumsuzluk veya tesisteki imalatlarda bir hata varsa ilgili firma onları düzeltecek, 1 yıl sonra da personelle beraber kurumumuza devredecek. Bu tesisin Oltu ilçemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Oltu insanı daha güzeline layıktır. Artık bundan sonra çeşmelerden su taşımaya son verip evinde ki suyu gönül rahatlığıyla içebilecektir. Emeği geçen gerek yüklenici firma personeline gerekse İller Bankası’nda ki kontrol teşkilatına ve bizim kurumumuzda ki emeği geçen insanlara teşekkür ediyorum. Tekrardan Oltu halkına hayırlı olmasını diliyorum.”