9 EKİM DÜNYA POSTA GÜNÜ'NÜ KUTLU OLSUN

Erzurum PTT Başmüdürlüğü Dünya Posta Günü açıklama yaptı.

Tarih: 09.10.2023 19:06
9 EKİM DÜNYA POSTA GÜNÜ

www.erzurumgunabakis.com/ İhsan Kumru

Kurulduğu günden bu yana haberleşme alanında üye ülkeler arasında sınırları kaldırmayı hedefleyen ve bu anlamda büyük başarılara imza atan Evrensel Posta Birliği, posta hizmetlerinin kesintisiz ve en hızlı şekilde sürdürülebilmesi ve uluslararası posta işlemlerinin diğer ülkelerle uyumlu bir şekilde yürütülmesi amacıyla Birlik Üyelerine ışık tutuğunu ifade eden Erzurum PTT Başmüdürlüğü yetkilileri, teknolojinin gelişimiyle birlikte, daha hızlı ve daha güvenilir hizmetler sunmayı amaçlayarak, her gün geniş hizmet ağımız ile ülkemizin dört bir yanında vatandaşlarımızın hayatlarına dokunmaya devam ettiğini söyledi.

Yetkililer, “ 1874 yılında uluslararası posta hizmetlerinin düzenlenmesi, standartların oluşturulması ve üye ülkeler arasında iş birliğinin sağlanması amacıyla kurulan ve ülkemizin de kurucuları arasında bulunduğu Evrensel Posta Birliği (Universal Postal Union-UPU) uluslararası posta hizmetlerinin düzenli, güvenilir ve modern bir şekilde yürütülebilmesi adına 149 yıldır 192 ülkede küresel iletişimin ortak gücü olmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana haberleşme alanında üye ülkeler arasında sınırları kaldırmayı hedefleyen ve bu anlamda büyük başarılara imza atan Evrensel Posta Birliği, posta hizmetlerinin kesintisiz ve en hızlı şekilde sürdürülebilmesi ve uluslararası posta işlemlerinin diğer ülkelerle uyumlu bir şekilde yürütülmesi amacıyla birlik üyelerine ışık tutuyor. Posta hizmetleri ile insanlar arasındaki iletişim ve kültürel etkileşim desteklenirken, UPUnu sağladığı altyapı sayesinde ülkemiz, diğer üye ülkelerle daha yakın ilişkiler kurabiliyor, kültürel anlamda ülkeler arasında etkileşim artıyor ve uluslararası alanda ülkemizin gücü artıyor. UPU, çatısı altında sağladığı entegrasyon ve getirdiği kurallar ile posta hizmetlerinde global ölçekte hizmet kalitesinin en üst seviyeye ulaşmasına yönelik standartlaşma ve gelişim sağlıyor. “

183 yıllık köklü tarihi

”Bu standartlar doğrultusunda posta hizmetlerini sunan üye ülkeler hem vatandaşlarına hem de uluslararası iş birliği noktasında diğer ülkelere güvenilir bir ortak olarak görünüyor. Evrensel Posta Birliği üyesi olan ülkeler arasında posta gönderilerinin serbest dolaşımının garanti edilmesinin dışında dijital çağa uygun yeni hizmetler oluşturulması ve geliştirilmesi konularında uluslararası iş birliği oluşturuyor. Posta hizmetleri alanında teknoloji hızla gelişirken UPU, teknolojik gelişmelere ayak uydurma ve bu gelişmeleri posta hizmetlerine entegre etmek için üye ülkelere ortak bir platform sunuyor. Bu sayede Şirketimiz, sunduğu posta hizmetlerini en son teknolojik yenilikleri takip ederek modernize edebiliyor. PTT Ailesi olarak bizler de Evrensel Posta Birliği'nin üyesi olarak posta hizmetlerimizi daha düzenli etkin ve uluslararası standartlara uygun bir şekilde geliştiriyoruz. Belirlenen standartlara uyum sağlarken posta trafiğimizi etkin bir şekilde yürütüyor ve uluslararası düzeyde iş birliklerine imza atıyoruz. Ülkemizi Evrensel Posta Birliği içerisinde temsil ederken UPU topluluğunda yer alan diğer ülkelerin sektör deneyimlerini takip ediyor, ortak sorunlara çözümler üretiyoruz.1840 yılında başlayan yolculuğumuzda geleneksel hizmetlerimizde elde ettiğimiz başarılarımız müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda kargo, bankacılık, lojistik ve e-ticaret gibi yeni hizmet alanlarına da taşımanın gururunu yaşıyoruz Bu vesileyle; 183 yıllık köklü tarihimiz boyunca olduğu gibi şu anda da sunduğumuz hizmetlerin müşterilerimize hızlı ve kaliteli bir şekilde ulaşmasını sağlamak adına fedakârca çalışan, hizmet standartlarımızın gelişimine katkı sunan siz değerli çalışma arkadaşlarım başta olmak üzere tüm posta çalışanlarının 9 Ekim Dünya Posta Günü'nü kutluyoruz.”