9. Erzurum Günleri Dün İtibariyle Ankara’da Başladı

Ev sahipliğini ANFA Fuar ve Kongre Merkezi’nin yaptığı ve organizasyonunu Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı’nın (ESAV) üstlendiği, bu yıl 9’uncusu Gerçekleşen Erzurum tanıtım günleri dün itibariyle başladı.

Tarih: 06.10.2023 21:03
9. Erzurum Günleri Dün İtibariyle Ankara’da Başladı

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Tanıtım günleri, saygı duruşu, İstiklâl Marşı, ESAV Bar Ekibi gösterisi, protokol konuşmaları ve kurdele kesimi ile devam etti.

Bu yıl 9’uncusu gerçekleşen Erzurum tanıtım günlerinin açılışında, protokolde birçok isim yer aldı. Bu isimlerin arasında Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok, Mehmet E. Öz, Fatma Öncü, Abdurrahim Fırat, Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Ak Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu yer aldı. Bu isimler dışında Erzurum’un merkez ilçe Belediye Başkanları ve kaymakamları da protokoldeydi. 

Açılış konuşması ESAV Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur tarafından yapıldı. Aksungur, bu gibi projelerin Erzurum’un tanıtılması ve dünyaya açılması konusunda çok faydalı olduğundan bahsetti. Konuşmasının devamında Genel Başkan Aksungur, Erzurum’un tanıtılması gayretinde olan Erzurum milletvekillerine ve basın mensuplarına teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

 Açılış konuşmalarında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve İç İşleri Eski Bakanı Erzurum Milletvekili Selami Altınok konuştu. 

Protokol konuşmalarından sonra açılış için kurdele kesildi. 

Fuara katılım gerçekleştiren protokol üyeleri sırasıyla bütün stantları gezerek yöresel ürünlerden tattı, İlçe Belediye Başkanlarına ve İlçe Kaymakamlarına kolaylıklar dilediler. 

Fuarda Erzurum’um tüm ilçelerinden gelen geleneksek ürünler tanıtıldı.