6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Ormanı Kuruldu

11 ilde meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına,  Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında “6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Ormanı" kuruldu.

Tarih: 23.03.2023 13:11
    6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Ormanı Kuruldu

Sinan AYDIN

​21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası dolayısıyla, Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına 81 ilde Orman Genel Müdürlüğümüz tarafından “6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Ormanı" kuruluyor. Bu kapsamda Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bölge müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır illerinde 21 Mart Dünya Ormancılık Gününde, “6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Ormanı" kuruldu.

FİDAN DİKİM ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Bölge Müdürlüğün, Ülkemizdeki deprem gerçeğini canlı tutmak ve depremde şehit olanların hatıralarını yaşatmak amacıyla “6 Şubat 2023 Deprem Şehitleri Ormanı" fidan dikim etkinliği düzenlendi. Erzurum Teknik Üniversitesi Kampüsü içerisinde düzenlenen fidan dikim etkinliğine katılan Vali Vekili Murat Öztürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, Bölge Müdürümüz Oktay Ayatay, kurum amirleri ve personeli ile depremzede vatandaşlar, fidan dikip toprağa can suyu verdi. 

AMAÇ ŞEHİT OLANLARIN HATIRALARINI YAŞATMAK 

6 Şubat Deprem Şehitleri anısına fidan diken Bölge Müdürü Oktay Ayatay, “Depremde ve sonrasında yaşanan sel felaketinde vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizdeki deprem gerçeğini canlı tutmak ve depremde şehit olanların hatıralarını yaşatmak amacıyla bu seneki 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nı depremde hayatını kaybedenlere ithaf ederek 'Deprem Şehitleri Ormanı' kurduk. Bugün burada sizlerin de katkısıyla 'bir fidan, bin umut' diyerek depremde vefat edenlerin anısına dikeceğimiz fidanlar ile bugünü daha da anlamlı hale getireceğiz" dedi. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.