AK Parti’nin ilk adayı Demir oldu

Milletvekili aday adaylığı sürecinin başlamasıyla birlikte Ak Parti’den milletvekili aday adaylığına başvuruda bulunan ilk isim eski Erzurum MUSİAD Şube Başkanı Fuat Demir oldu.

Tarih: 16.03.2023 13:22
  AK Parti’nin ilk adayı Demir oldu

Talha KOCA

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) seçim sürecini resmen başlatması ile birlikte haftanın ilk gününde milletvekili aday adaylığı başvuruları başladı. Müracaatların en çok olmasının beklendiği Adalet ve Kalkınma Partisi’nden başvuruda bulunan ilk isim, eski MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı ve önceki dönemlerde AK Parti Oltu İlçe Başkanlığı yapan iş insanı Fuat Demir oldu. Demir, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde atılan 2023 temelleri üzerinden, ülkemizi ve bölgemizi aynı heyecanla daha yüksek bir seviyeye taşımak, isteklerini, önerilerini, sorunlarını dile getirmek ve çözüm olmak adına Ak Partiden milletvekilliği aday adaylığımı ilan ediyorum. Seçim sürecinin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

FUAT DEMİR KİMDİR?

1973 yılında Erzurum’un Oltu ilçesinin Öz dere Köyü’nde dünyaya gelen Fuat Demir, ilk öğrenimini kendi köyünde tamamlayarak, orta okul ve lise öğrenimine dünyaya geldiği ilçenin merkezinde imam hatip bölümü okuyarak tamamladı. Ardından üniversite hayatını da İlahiyat bölümünden devam ettiren Demir, 1992 yılında imam hatip olarak da görev yaptı. İlerleyen yıllarda imamlık görevinden ayrılarak, özel bir şirkette yönetici olarak çalışan Demir, bu esnada bazı sivil toplum kuruluşlarında da görev aldı. 2007 yılında AKP Oltu İlçe başkanlığı görevine getirilen İş İnsanı, başkanlık görevini 7 yıl boyunca devam ettirdi. 2014 yılında ilçe başkanlık görevini başka bir arkadaşına devreden Demir, görevden ayrıldıktan sonra da AKP ile olan ilişkilerini ve çalışmalarını devam ettirdi. 2018 yılında MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığına seçilen İş Adamı Demir, görevini bu yıl Ocak ayına kadar sürdürdü. Ocak ayında MÜSİAD Erzurum Şube Başkanlığına veda eden Demir, görevi süresince Oltu Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluşu başta olmak üzere çeşitli projeleriyle de gündeme gelmişti.