ETÜ Psikoloji Kulübü’nden Akademik Çalışmalar

ETÜ Psikoloji Kulübü Üyesi Ömer Faruk Kar, kulübün faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Tarih: 13.10.2023 18:19
ETÜ Psikoloji Kulübü’nden Akademik Çalışmalar

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş 

Erzurum Teknik Üniversitesi Öğrenci Topluluk  ve Kulüpleri Tanıtım Festivali’nde stant açan ETÜ Psikoloji Kulübü’nün faaliyetleri saymakla bitmiyor. Daha Yeni kurulmuş bir üniversite olan ETÜ Psikoloji Bölümü öğrencileri tarafından kurulan ETÜ Psikoloji Kulübü, birçok faaliyette bulunuyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk psikoloji zirvesi de ETÜ Psikoloji Kulübü tarafından 1.000’in üzerinde katılım ile gerçekleşti. Kulüp bünyesi tarafından akademik çalışmalar yapılarak, akademik makaleler de yayınlanıyor. ETÜ Psikoloji Kulübü üyesi Ömer Faruk Kar, kulüp faaliyetleri ile ilgili bilgiler verdi.

Doğu Anadolu’nun İlk Psikoloji Zirvesini Gerçekleştirdiler

“Doğu Anadolu’da yapılmış ilk psikoloji zirvesi, Erzurum Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü tarafından yapılmıştır. Onun haricinde, birçok etkinlikler düzenlemekteyiz. Sadece psikoloji öğrencilerine değil, sloganımızda da olduğu gibi “herkes için psikoloji” diyoruz. Bunun için de herkese ulaşmaya çalışıyoruz, herkese dokunmaya çalışıyoruz, biz bunu amaçlıyoruz. İnsanların kendilerini geliştirmelerine önem veriyoruz. Bu yönde de etkinliklerimiz, seminerlerimiz oluyor. Bunların haricinde, “psikologlar nerede çalışır?” Sürecinde yeni gelen arkadaşlarımıza yardımcı oluyoruz.” 

ETÜ Psikoloji Kulübü’nden Akademik Çalışmalar

“Birçok kongrelere, il dışındaki çalışmalara, aynı zamanda kulüp bünyesi tarafından makaleler, araştırmalar gönderiliyor ve onların sunumu yapılıyor. Akademik anlamda makaleler yazılıyor. Aynı zamanda Erzurum Teknik Üniversitesi Psikoloji Kulübü adında web sitemiz var. Web sitemizi ve sosyal medya hesaplarımızı aktif bir şekilde de kullanmaktayız. Onun dışında yaptığımız birçok etkinlik için sosyal medya hesaplarından bizleri takip edebilirsiniz. ETÜ Psikoloji Kulübü’nde şu anda 1.000’den fazla üyemiz bulunuyor. ETÜ Psikoloji Kulübü, kurulduğundan beri aktif bir şekilde çalışmak istiyor, ve bunu da gayet başarılı bir şekilde yapıyor. Elimizden geldiğince herkese dokunmak istiyoruz. Aynı zamanda geçen sene Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk kez gerçekleşen Psikoloji Zirvesi’ne, hemşirelik, mühendislik, tıp gibi psikoloji bölümünün dışındaki farklı farklı alanlardan arkadaşımız ve bölümden birçok arkadaşımızın katılımı ile 1.000’in üzerinde katılım ile Doğu Anadolu Psikoloji Zirvesi Gerçekleşti. Psikoloji Zirvesi’ne katılan herkes, Doğu Anadolu Psikoloji Zirvesi’ni çok beğendiler. Yakında bu gibi etkinliklerin devamını da getireceğiz.”