Arabanın içinde diri diri yandılar

Sessizce ilerleyen ölüm ancak kapıya geldiğinde fark edilebildi. ABD'nin Hawaii eyaletindeki orman yangınlarıyla ilişkili ‘ihmaller zinciri’ iddiaları gündemde.

Tarih: 18.08.2023 15:52
 Arabanın içinde diri diri yandılar

Ne bir uyarı mesajı geldi, ne acil durum sirenleri çaldı, ne de hızlı tahliye çağrısı yapıldı. Felaket yalnızca kapıya dayandığında fark edilebildi.Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Hawaii eyaletindeki orman yangınlarıyla ilişkili ihmaller zinciri iddiaları gündemde.Yangınların çıkış nedeninin ise elektrik direkleri olabileceği konuşuluyor. Yetkililer ise şiddetli rüzgarlara dikkat çekiyor.

İHMAL İDDİALARI

Hawaii'deki elektrik şirketinin bölge şiddetli rüzgarlara teslim olduğunda elektriği kesmediği ve rüzgardan elektrik direkleri devrilmeye başlarken bile elektriği açık tuttuğu öne sürülüyor.

The New York Times da benzer bir şekilde, büyük bir yıkıma uğrayan tarihi Lahaina’da alevler tüm kasabaya yayılmadan 9 saat önce bir elektrik direğinin koparak otları tutuşturduğunu yazdı.

ÖLÜM SESSİZ İLERLEDİ

Yangınlardan kurtulmayı başaranların çoğu ise alevler evlerine doğru yaklaşmadan önce uyarı almadıklarını söyledi.

Birçoğu ise dumanların yükseldiğini gördüğünde ya da alevlerin metrelerce yakınlıkta ilerlediğini fark ettiğinde kaçmaya başladığını ifade etti.

Haberde yer alan bilgilere göre, böyle bir acil duruma hazırlık olarak her ay test edilen afet uyarı sirenler ise hiç çalmadı.

Dumandan uzaklaşmak ve bölgeden kaçmak için arabalarına binenler ise oluşan yoğun trafikte mahsur kaldı.

ARAÇLARINDA DİRİ DİRİ YANDILAR

Yangından kurtulanların iddialarına göre, yoğun trafik sıkışıklığı ve düşen elektrik hatları arasında kimi insanlar arabalarında diri diri yandı.

HABER MERKEZİ