ATA-UAV takımı Amerika'ya gidiyor!

Kendi İHA'sını üreten ATA-UAV takımı, bu yıl Amerika'da 22'incisi düzenlecek olan dünyanın en prestijli İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması AUVSI SUAS'a katılmaya hak kazandı.

Tarih: 04.01.2022 17:23
 ATA-UAV takımı Amerika

Sinan AYDIN

Atatürk Üniversitesi ailesinin gururu olan ATA-UAV takımı, Amerika'ya gidiyor! ATA-UAV takımı, dünyanın dört bir yanından sınırlı sayıdaki takımın katılabildiği ve bu yıl Amerika'da 22'incisi düzenlecek olan dünyanın en prestijli İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışması AUVSI SUAS'a katılmaya hak kazandı. ATA-UAV takımı, yarışmaya katılmak üzere Amerika Birleşik Deletleri'ne gidecek.

SINIRLI SAYIDA YARIŞMACI KATILABILIYOR

Ön başvuru aşamasından geçebilen sınırlı sayıda yarışmacının katılmaya hak kazandığı organizasyona, bu yıl da dünyanın farklı bölgelerinden 100'e yakın Üniversitenin katılması bekleniyor. ATA-UAV takımı, Harvard Üniversitesi, Stanford Üniversitesi ve U.C. Berkeley gibi dünyanın en iyileri arasında kabul edilen üniversitelerden gelen zorlu rakiplerle yarışacak. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Atatük Üniversitesi yönetimi, '' Atatürk Üniversitesi ailesi olarak bu yıl Amerika'da 22.si düzenlecek olan dünyanın en prestijli İnsansız Hava Araçları Yarışması AUVSI SUAS'a katılmaya hak kazanan ATA-UAV takımını tebrik eder, takımımıza başarılar dileriz.'' dedi.

DÜNYANIN EN KAPSAMLI YARIŞMALARINDAN BİRİSİ

ABD Maryland'de 2002 yılından bu yana düzenlenen AUVSI SUAS, üniversite öğrencilerinin kendi geliştirdikleri insansız hava aracı sistemlerinin yarışmasına sahne oluyor. Yarışmada katılımcılar tamamen kendi imkanlarıyla geliştirdikleri otonom olarak uçabilen, navigasyon ve sensör kabiliyetlerine sahip insansız hava sistemleriyle önceden belirlenen görevleri yerine getirmek için yarışıyor. Mühendisliğin farklı dallarından teknik bilgi ve becerilerin bir araya getirildiği proje, alanında dünyanın en kapsamlı yarışmaları arasında yer alıyor.