Aziziye'li çiftçiler KKYDP toplantısına akın etti

Aziziye İlçesinde çiftçilere yönelik, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projeleri (KKYDP) toplantısı düzenlendi. Toplantıya, ilçede bulunan çiftçilerin büyük ilgi göstermesi dikkat çekti.

Tarih: 06.01.2023 17:27
   Aziziye

 

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım Müdürlüğü organizesinde Aziziye İlçesinde çiftçilere yönelik, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projeleri (KKYDP) toplantısı düzenlendi. İlçede bulunan çiftçilerin büyük ilgi göstermesi sonrası yoğun bir katılımın yaşandışı toplantıya; Aziziye Kaymakamı Abdulkadir Çelik, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Kiliç, Aziziye Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Töremen, TARSİM Bölge Müdürü Erkan GÜR, Ziraat Odası Başkanı Şahset Karaman, Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Emrullah Akpunar, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erhan Çiftgül, Aziziye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ümit Koç,   Aziziye Süt Birliği Başkanı Şahin Karakaş, makine ekipman bayileri temsilcileri, firma temsilcileri ve muhtarlar da katıldı. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projelerinin ve tarımsal mekanizasyonun öneminin anlatıldığı toplantıda, tarım makinelerinin de tanıtım ve bilgilendirmesi yapıldı.

KKYDP NEDİR?

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı, kırsal alanda ekonomik ve  sosyal gelişmeyi sağlamak için, gerçek ve tüzel kişilerin ekonomik faaliyete yönelik, öz sermayeye dayalı projeli yatırımlarını teşvik etmek amacıyla hibe desteği verilmesini sağlayan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından fonlanan bir kırsal  kalkınma programıdır. Başvurular, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından duyurulmakta olup program 12/2020 tarihine kadar devam edecektir. Hibe desteklerine uygun yatırım yapacak gerçek ve tüzel kişilerin bakanlık üzerinden il tarım müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında tüm gerçek ve tüzel kişiler, kredi ve teminat mektubu talepleri için en yakın şubemize başvurabilmektedir. Bu projelere Bakanlık kayıt sistemine kayıtlı gerçek ya da tüzel kişiler ile  tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler, 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanununa göre kurulan üretici birlikleri/iktisadi teşekkülleri istenen şartlar kapsamında başvuru yapabilmektedir.