Canlı hayvan borsası Sekmen'in gurur projesi

Canlı Hayvan Borsası, Avrupa'nın en büyük hayvan pazarı olma özelliği ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in gurur projelerinden birisi olma özelliğini taiıyor.

Tarih: 07.07.2022 09:58
 Canlı hayvan borsası Sekmen

Sinan AYDIN

Erzurum'un hayvancılık merkezi olma yolunda kazandığı tesis olan Canlı Hayvan Borsası, Avrupa'nın en büyük hayvan pazarı olma özelliği ile Büyüehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in gurur projesi oldu. Kurban bayramına sayılı günler kala Erzurum merkez, ilçeler ve hatta bölge illerden vatandaşlar kurban almak için Erzurum Büyüehir Belediyesi tarafından yaptırılan Canlı Hayvan Borsasını ziyaret ediyor.

KENDİ ALANINDA EN BÜYÜK HAYVAN PAZARI

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve kendi alanında Avrupa'nın en büyük tesisi olan Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı, hayvan borsası olarak bölgenin çok büyük bir ihtiyacına cevap evriyor. Konuya ilişkin Erzurum Büyükşehir Belediyesinden yapılan paylaşımda, hayvancılığın modern hale gelmesi için azimle çalışmaya devam edileceği aktarılıyor.

HAYVAN PAZARININ ÖZELLİKLERİ!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 160 bin metrekare alanda kurulan Canlı Hayvan Pazarı, 2500 büyükbaş, 2500 de küçükbaş hayvan kapasitesine sahip. 612 büyükbaş, 1200 küçükbaş hayvan konaklama ahırı, 1300 metrekare yem deposu, 200 kişilik müzayede salonu, 20 adet çoban konaklama evi, 48 kişilik konaklama kapasiteli misafirhanesi, 500 araçlık otoparkı, artıma tesisi, polis karakolu, zabıta karakolu, veteriner muayene istasyonu, lokanta, kafeterya, cami, lokal ve çeşitli müştemilatların yer aldığı tesis Avrupa’nın ve Orta Doğu'nun en büyük Canlı Hayvan Pazarı olma özelliğini taşıyor.

CANLI HAYVAN PAZARI NEREDE?

Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı şehir merkezine 10 kilometre uzaklıkta olup aktif yerleşkenin olmadığı bir alana kurulmuştur. Erzurum Canlı Hayvan Pazarı, Erzurum Pasinler karayolunun 11'nci kilometresinde yer alıyor. Paşa Pınarı çeşmesini geçtikten 100 metre sonra sol tarafta ayrılan yoldan geçiş yapılıyor.