ÇOK YAMAN YÜZÜCÜ!

7. sınıf öğrenisi yüzme sporcusu Yaman Rüzgar Kızılet, Almanya'dan Erzurum'a 1 altın ve 4 gümüş madalya ile döndü.

Tarih: 07.04.2022 18:23
 ÇOK YAMAN YÜZÜCÜ!

Sinan AYDIN

Denizi olmayan Erzurum'da yaşayan 7 G sınıfı öğrencisi Yaman Rüzgar Kızılet, Berlin'de düzenlenen yüzme yarışlarında 1 altın ve 4 gümüş madalya kazanarak ülkemize büyük gurur yaşattı. Erzurum'un Palandöken ilçesinde bulunan Toplu Konut Ortaokulu 7 G sınıfı öğrencisi Yaman Rüzgar Kızılet, Almanya'nın başkenti Berlin'de 100 metre kelebek yüzme yarışmasında altın madalya kazandı.

YAMAN YÜZDÜ, 5 MADALYA KAPTI...

Başarılı genç yüzücümüz Kızılet, ayrıca 100 metre sırt üstü, 50 metre sırt üstü,  50 metre serbet ve 100 metre serbest yüzme yarışlarında da gümüş madalyalar kazanarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. 1 altın ve 4 gümüş madalya alan Toplu Konut Ortaokulu 7 G sınıfı öğrencisi Yaman Rüzgar Kızılet, başta ailesi ve sınıf arkadaşalrı olmak üzere tüm Erzurumun gururu oldu. Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Gazioğlu, başarılı sporcularının aldığı sonuçlardan dolayı bir kutlama mesajı yayımladı.

ÜLKEMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL ET

Abdurrahman Gazioğlu imzasıyla yayımlanan mesajda şöyle denildi: " 2022 Gençler C katagorisinde Paraswim Dünya şampiyonası Berlin ayağında yarışan Toplu Konut Ortaokulu 7 G sınıfı öğrencisi Yaman Rüzgar Kizılet, 100 metre kelebek yüzme yarışmasında altın madalya, 100 metre sırt üstü, 50 metre sırt üstü  50 metre serbet ve 100 metre serbest yüzme yarışlarında ise gümüş madalyalar kazanarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmiş, 1 altın ve 4 gümüş madalya ile yurda dönmüştür. Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz." Yaman Rüzgar Kızılet, Erzurum'a döner dönmez başarısını Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk ile de paylaştı. Makamında başarılı yüzücüyü ağırlayan Birdal Öztürk, '' Almanya’da düzenlene IDM Berlin 2022 Dünya kotası yüzme müsabakalarında gorme engelli yuzme sporcumuz Yaman Rüzgar Kizilet 100m kelebekte altın, 50,100 m serbest ve 50,100 m sırtüstünde gümüş madalya kazanmıştır. Sporcumuzu ve antrenorlerimizi tebrik ederim.'' dedi.