Dadaş boksörler dereceyle döndü

Şanlıurfa’ da düzenlenen Kickboks Türkiye Şampiyonası 4 bin sporcunun katılımı ile gerçekleşti. Erzurumlu sporcularımızın da katıldığı şampiyonada üstün başarılar sergilendi. Sporcularımız 4 derece ile memleketlerine geri geldiler

Tarih: 30.01.2023 12:22
  Dadaş boksörler dereceyle döndü

Talha KOCA

22 ile 29 Ocak tarihleri arasında Şanlıurfa’da yapılan kickboks Türkiye Şampiyonası 4000 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi. Organize edilen turnuvaya Erzurumlu sporcularda katılım sağladı ve 4 derece birden elde ettiler. Derece elde eden sporculardan Senem Türkkanı 50 kilogram Bayanlar Kicklight müsabakasında üst üste 5 maç kazanarak, Türkiye şampiyonu oldu. Aynı gün düzenlenen 69 kilogramda erkekler Kicklight maçında da   3 maç kazanan Erzurumlu diğer sporcumuz Emin Şimşek üçüncü oldu. Beraberinde düzenlenen 81 kilogram erkekler Lowkick’de Hakan Koç çıktığı 5 maçın 4’ünü kazanarak, Türkiye ikinciliği derecesini elde etti. Son olarak derece elde eden sporculardan Doğukan Özpolat’ta 57 kilogram Genç Erkekler Kicklight müsabakalarında 4 maç kazanarak Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Derece elde eden sporcuların antrenörü, Erzurum Kickboks il Temsilcisi ve Milli Takım Antrenörü Rıdvan Özkan “Düzenlenen şampiyonaya altı sporcum ile katıldım. Yaklaşık bir yıl boyunca hazırlamaya çalıştığım öğrencilerim sağ olsunlar beni gururlandırdılar. Altı sporcu ile katıldığımız şampiyonada dört Türkiye derecesi ile memleketimize geri geldik. Malumunuz tüm spor dalları istikrarlı çalışmayla başarı elde edilebilir. Bizde kısa sürede çok çalışarak bu başarıyı elde ettik. Şampiyonaya katılarak tecrübe kazanan diğer öğrencilerim ise Kıvanç Koçoğlu, Hazar Karakoç olmuştur. Bende bu vesileyle öğrencilerimi yaptıkları mücadele içim tebrik ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Derece elde eden sporcularda, sosyal medya hesabından yapmış oldukları paylaşımlar ile kendilerini maça hazırlayan hocalarına teşekkürlerini sundular. Derece elde ederek Erzurumluların göğsünü kabartan sporcular için de Dadaş Vatandaşlar “Erzurum’un evlatları Urfa’dan büyük başarılar ile döndüler. Ekranlarda görünce çok mutlu olduk ve gururlandık. Bizim çocuklara da böyle azimle çalışarak, dışarıda memleketimizi temsil edip, büyük başarılara imza atarak gururlandırmak yakışır.” dediler.