DADAŞLARA OMİCRON UYARISI!

Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, Omicron varyantının Türkiye'de hızla yayıldığını hatırlatıp Dadaşları, 'Hızlıca Aşılarımızı Olmalıyız' diye uyardı.

Tarih: 28.12.2021 19:10
 DADAŞLARA OMİCRON UYARISI!

Sinan AYDIN

İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, Erzurum'da son bir kaç aydır günlük vaka sayılarının iyi gittiğini ifade ederek, dadaşları Omicron varyandına karşı uyardı. Müdür Bedir, "Günlük vaka sayılarımız iyi gidiyor ancak bu sayılar bizi yanıltmamalı" dedi. Omicron varyantının pek çok İlde yayılmaya devam ettiğini göz ardı etmememiz gerektiğini hatırlatan İl Sağlık Müdürü Bedir, "Bu varyant çok kolay bulaşıp, çok hızlı yayılıyor. Bizim İlimize gelmemesi, bizde görülmemesi mümkün değil. Kapalı ortamlarda daha çok vakit geçirdiğimiz kış mevsiminde, Omicron varyantının çok kolay bulaştığını da düşünürsek bir anda vaka sayılarımız kat kat artabilir" ifadelerini paylaşarak uyardı.

"BİZDE GÖRÜLMEMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Müdür Bedir, açıklamalarına şöyle devam etti: "  Son bir kaç aydır günlük vaka sayılarımız iyi gidiyor. Ancak bu sayılar bizi yanıltmamalı. Omicron varyantının pek çok İlimizde yayılmaya devam ettiğini göz ardı etmemeliyiz. Bu varyant çok kolay bulaşıp, çok hızlı yayılıyor. Bizim İlimize gelmemesi, bizde görülmemesi mümkün değil. Kapalı ortamlarda daha çok vakit geçirdiğimiz kış mevsiminde, Omicron varyantının çok kolay bulaştığını da düşünürsek bir anda vaka sayılarımız kat kat artabilir. Tedbirler önemli, maske mesafe önemli. En büyük gücümüz ise aşılarımız. Hatırlatma dozunu mutlaka yaptırmalıyız. Hiç aşı olmamış ya da 2. dozunu yaptırmamış kim varsa hızlıca aşılarımızı olmalıyız. Virüsten korunma yollarını hepimiz biliyoruz artık; tedbirler ve aşı..."