Daniel Amartey sonrası o geliyor!

Süper Lig'de geride bıraktığımız sezonu Şenol Güneş yönetiminde 78 puanla 3. sırada tamamlayan Beşiktaş, yeni sezon için çalışmalarına başladı.

Tarih: 13.07.2023 14:40
 Daniel Amartey sonrası o geliyor!

Süper Lig'de geride bıraktığımız sezonu Şenol Güneş yönetiminde 78 puanla 3. sırada tamamlayan Beşiktaş, yeni sezon için çalışmalarına başladı. Kadrosuna ilk olarak Emrecan Bulut'u katan ve Daniel Amartey ile de büyük ölçüde anlaşma sağlayan siyah-beyazlı ekip, süpriz bir ismi gündemine alarak ilk teması sağladı.Süper Lig'de 2022-2023 sezonu Galatasaray'ın şampiyonluğu ile sona ererken, Beşiktaş ise 78 puan toplayarak 3. sırada yer aldı.Sezona Valerien Ismael ile kötü bir başlangıç yapan siyah-beyazlı ekip, daha sonra takımın başına Şenol Güneş'in gelişiyle birlikte yükselen bir performansa imza atmıştı.Yeni sezon için ise hedefini mutlak şampiyonluk olarak belirleyen ve Şenol Güneş'in transfer raporları doğrultusunda hareket eden Kartal'da çalışmalar sürüyor.İlk olarak kadrosuna Emrecan Bulut'u kattığını duyuran Beşiktaş'ta Şenol Güneş; orta saha, defans ve hücum oyuncusu takviyesi yapılması gerektiğini de vurgulamıştı.

STOPER TAKVİYESİ GELDİ! AMARTEY'DE MUTLU SON…

Beşiktaş bu sezonki ilk yabancı transferini gerçekleştirdi… Siyah-beyazlı kulüp, uzun süredir gündeminde yer alan ve SABAH Spor'un 17 Mayıs'ta görüşmelerin başladığını duyurduğu Daniel Amartey'i renklerine bağladı.

Leicester City ile sözleşmesi sona eren ve bonservisi elinde olan 28 yaşındaki stoper, 1.7 milyon Euro garanti ücret karşılığında Beşiktaş'a 'Evet' dedi. Ganalı futbolcu, bugün ya da yarın İstanbul'a gelecek.Amartey'in transferi, Beşiktaş'ı durdurmayacak. Siyahbeyazlılar, kadrosuna bir stoper daha katacak. Bu futbolcunun, Afrika kıtası dışından bir isim olduğu bildirildi.

Siyah-beyazlı ekipte tüm bu gelişmeler yaşanırken, yeni sezon için de transfer çalışmaları başlamıştı. Bu doğrultuda Emrecan Bulut'u açıklayan ve Amartey ile de büyük ölçüde anlaşma sağlayan Kartal'da gündeme flaş bir isim geldi. 

FRANCİSCO ORTEGA BOMBASI

Beşiktaş, iç transferde çalışmalarını sürdürürken dış transferde de temaslarını yoğunlaştırdı.

Yeni sezon başlamadan stoper ve orta saha transferlerini çözme arzusunda olan siyah-beyazlılar, alternatifli kadro için diğer mevkilerde görüşmelerini yürütüyor.

 

Yönetim, bu çerçevede hem sol bek hem de sol kanat oynayabilen Francisco Ortega'yı gündemine aldı.

Arjantin'in Velez Sarsfield takımında forma giyen 24 yaşındaki futbolcu için temaslar başlarken, kulübüne bonservis isteği soruldu.

4-5 MİLYON İSTENİYOR

Siyah-beyazlı kurmayların bu sorgusuna Latin Amerika ekibi, 4.5 milyon Euro isteğiyle yanıt verdi. Rakamın ilk etapta Beşiktaş'a yüksek geldiği, görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Velez'in altyapısından yetişen Francisco Ortega'nın, kulübüyle 1.5 yıl daha sürecek kontratı bulunuyor. Bu sezon 22 maçta 1964 dakika sahada kalan Tangocu; 1 gol, 2 asistlik performans sergiledi.

 

Velez'de 5 sezondur forma giyen Francisco Ortega, 3 kez ağları sarsarken takım arkadaşlarını 14 de asistle besledi.

Ayrıca Arjantin Milli Takımı'nda da 1 karşılaşmada boy göstermeyi başardı. Oyuncunun kariyerinde kupası bulunmuyor. HABER MERKEZİ