EN ÇOK KÖYLERDE TÜP KULLANMA ORANI FAZLA

Doğalgaz kullanımının yaygınlaşması, mutfak giderleri arasında ilk sıralarda yer alan mutfak tüpüne talebi neredeyse yarı yarıya azalttı.

Tarih: 04.07.2023 19:21
 EN ÇOK KÖYLERDE TÜP KULLANMA ORANI FAZLA

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Doğalgaza geçişle birlikte bir dönem evlerin vazgeçilmezi olan tüpler de kullanılmaz hale geldi. Tüp satıcıları ise bu geçişten kötü etkilendi.

 Tüp satışlarının her yıla oranla düştüğünü ifade eden Tüp Satış Sorumlusu Emine Topal, daha çok köylere tüp satışlarının olduğunu söyledi. 

Topal, “Tüplere gelen zamlardan vatandaşlarımız hem şikâyetçi hem de artık bu duruma alıştık diyorlar. Artık sıradan bir olay gibi karşılıyorlar. Tüpleri resmi satış üzerinden satamıyoruz. Gelen zamla birlikte tüpleri indirimli halinde veriyoruz. Şuan resmi satış tüp fiyatımız 375 ama biz 320 TL’ye satışını yapıyoruz. Tüp satışları her yıla oranla düşmektedir. Şuan şehir merkezinde yüzde 10 civarında bir satışımız oluyor. Ama her yıl tüp satışlarında yine yüzde 15 oranında bir düşüş oluyor. Eskisi gibi de tüp kullanma oranı çok az. Sadece köylerde tüp oranları fazla olmakta ve daha çok köylere satışlarımız oluyor. Erzurum’da en çok da şişman tüpler kullanılıyor. Bazı vatandaşlarda marka bağımlıları oluyor. Sonuçta gazlar hep aynı yerden gelmektedir. Burada da isim değişikliğinden dolayı bazı vatandaşlarımız da marka bağımlılığı olduğu için tüp satan esnaflar birbirini bitirme durumuna getiriyor. Aralarında bir rekabet de doğuyor. Yaz aylarında piknik yapan vatandaşlarımız küçük tüpleri de çok kullanıyorlar. Evlerinde doğal gaz olanlar da bile bu küçük tüpleri bile kullanan oluyor. Piknik tüp satışı daha çok oluyor. Piknik tüp fiyatları da 75 TL’den başlıyor.” dedi