Erzurum çiftçisi koyun alıyor!

'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi' kapsamında, Erzurum çiftçisine koyun dağıtım işlemi aralıksız sürüyor.

Tarih: 31.01.2022 18:52
 Erzurum çiftçisi koyun alıyor!

Sinan AYDIN

Erzurum çiftçisine, 'Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var' projesi kapsamında koyun dağıtımı aralıksız devam ediyor. Erzurum Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı İlçe Tarım Müdürlükleri, bakanlığın küçükbaş hayvancılığı geliştirmek için başlattığı 'Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi' kapsamında, çiftçilere koyun dağıtım uygulamasını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda öneki gün Şenkaya ilçesine bağlı Nişantaşı-Tetirkoç mezrasından Musa Çelenk, Olur Aşağı Karacasu Mahallesi'nden Yener Altay ve Soğukgöze Mahallesi'nden Zafer Sancar, koyunlarını satın aldıktan sonra koyunların kontrolleri İlçe Müdürlükleri  Veteriner Hekimleri tarafından  yapıldı. Veteriner hekimler, kontrolleri yaptıktan sonra yetiştiricilere hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulundular.

KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR PROJESİ NEDİR?

İllerde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaşması, kırsal alanda gelir kaynaklarının arttırılması, köyden kente göçün önlenmesi amacıyla, "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi hayata girildi. Proje ile, il genelinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaşması, kırsal alanda gelir kaynaklarının arttırılması, köyden kente göçün önlenmesi, küçükbaş hayvan işletmelerinin dişi hayvan varlığının asgari 100 başa ulaştırarak sürdürülebilir ekonomik işletmeler oluşturulması, atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, kırmızı et üretiminin arttırılması, yerel üretimin teşvik edilerek üreticilerin gelir seviyesinin artırılması amaçlanmaktadır. Proje; kendi adına küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan veya daha önce yapmış olanlardan, işletmesinde 6-24 aylık dişi hayvan sayısının asgari 100 adete tamamlanması, kredi süresince (azami 7 yıl) işletmesinde dişi küçükbaş (6-24 ay dişi ) hayvan sayısının 100 baş altına düşmemesi, banka tarafından üretici başına 150.000 TL kredi kullandırılmasını içerir. Proje başvuruları İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılır.