ERZURUM’DA BULUNAN DÜNYACA ÜNLÜ HEYKEL ATÖLYESİ!

Akademik çalışanlarıyla Doğan Heykel Atölyesi, hem yurt dışına hem de yurt içine hizmet veriyor.

Tarih: 22.08.2023 23:49
 ERZURUM’DA BULUNAN DÜNYACA ÜNLÜ HEYKEL ATÖLYESİ!

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

Volkan Doğan, Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olup 2005 yılından beri heykel yapıyor. Atölyesi 2015’ten itibaren aktif şekilde atölye çalışmalarına devam ediyor.  

Atölye de hem yurt içi hem de yurt dışından (Amerika, Rusya, Almanya, Bulgaristan, Katar, Libya, Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Nahçıvan, Kosova, Avusturya, Macaristan, Fransa) siparişler alınıyor. İmalatlar için fiber; bronz, mermer, metal, ahşap vb. malzemeler kullanılıyor.

Taleplerin geneli özel sektörden ve devlet kurumlarından (belediye kaymakamlık üniversiteler) geliyor. Yapılan heykeller park-bahçe heykelleri, kişiye özel heykeller, anıtsal heykeller, büst özel tasarımlar, figüratif heykeller, rölyef çalışmaları ve 3 boyutlu özel tasarımlar olarak sınıflandırılıyor. Bunun yanı sıra kişiye özel heykellerde yapılıyor. 

Volkan Doğan, kilden yapılan heykellerin yapım aşamasından da bahsetti: 

Yapılacak heykelin ilk önce istenilen boyuta oranlı maketi yapılır. Daha sonra heykel istenilen boyuta göre oranlarının ve metalden iç iskeleti yapılır. Yapılan metal iskelet üzerine kilden model aşamasına geçilir kil aşaması bittikten sonra çalışmanın detayına ve hareketine göre kalıp malzemeleri olan silikon fiber veya alçı kalıbı alınır. Kalıplama işlemi bittikten sonra döküm aşamasına geçilir. Döküm ise talebe göre bronz, fiber, alçı veya mermer tozu takviyeli polyester döküm yapılır. Döküm işlemi bittikten sonra zımpara tefsiye işlemi yapılıp boya aşamasına geçilir boya işlemiyle çalışma sonlandırılmış olur.