Erzurum'da dondurucu soğuk hava etkili

Cadde ve sokakların kar yığınları ile kaplandığı şehirde, bir vatandaşın başındaki beresinden sarkan ama gerç mi mizansenmi olduğu bilinmeyen buz sarkıtları ilginç görüntü oluşturdu.

Tarih: 25.01.2022 19:25
 Erzurum

Sinan AYDIN

Erzurum'da dondurucu soğuk hava etkili olurken, gece aralıklarla yağan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı sonrası şehir yeniden beyaz örtüyle kaplandı. Cadde ve sokakların kar yığınları ile kaplandığı şehirde, belediye ekipleri karla mücadele çalışması başlattı.  Kar yağışı sonrası soğukların etkili olduğu ilde, bazı camilerin şadırvanları buz tuttu, binaların çatılarında da sarkıtlar oluştu.

İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKIYOR

Vatandaşlar sokaklarda yürümekte zorlanırken, bir vatandaşın başında geçirdiği takkesindeki buz sarkıtları ilginç bir görüntü oluşturdu. Vatandaşın başındaki bereyi ıslattıktan sonra mı buz sarkıtı oluştuğu yoksa mizansel bir görüntü mü oluşturulduğu bilinmezken, dondurucu soğuk hava şehirde adeta yaşamı felç etti. Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden karla mücadele çalışmaları sabah işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlara büyük bir kolaylık sağladı. Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklıklarında da önemli ölçüde düşüş yaşandı. Hava sıcaklığının eksi 15 dereceye kadar düştüğü Erzurum’da meteoroloji bölge müdürlüğü yetkilileri buzlanma konusunda vatandaşları uyardı.

700 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

21 ilçesi ve bin 186 mahallesi bulunan Erzurum'un 700 mahallesine kar yağışı sonrası ulaşım sağlanamadığı, yol açma çalışmalarının aralıksız sürdüğü öğrenildi. Yurt genelin kar yağışı etkili olmaya devam ederken ekipler ise karla mücadelede yoğun çaba sarf ediyor. Erzurum'da dün geceden berri aralıklarla etkili olan kar yağışı sonrası hayat neredeyse durma noktasına geldi. Toplamda 21 ilçesi ve bin 186 mahallesi bulunan Erzurum'da devam eden kar yağışı sonrası 700 mahallenin yolu kapandı. Karayolları ekipleri ve belediyeye bağlı iş makinaları gece gündüz demeden kapanan yolları açmak için büyük mücadele veriyor. Yüksek rakımlı mahallelerde ise kar kalınlığı iş makinaların boyuna ulaşmış durumda.