Erzurum'da sakal-i şerif izdihami

Erzurum'da eller semaya kalktı, Kadir Gecesi coşkuyla kutlandı. Müftülüğün Ulu  Camiinde düzenlediği Kadir Gecesi programında, binlerce vatandaş  Sakal-ı Şerif'i görmek için izdihama neden oldu.

Tarih: 28.04.2022 17:54
 Erzurum

Sinan AYDIN

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesinde, ibadetini cemaatle birlikte yapmak isteyen Erzurumlular camilere akın etti. Ulu Camiinde de eller semaya kalktı, Kadir Gecesi coşkuyla kutlandı. Erzurum İl Müftülüğü koordinesinde Ulu  Camiinde Kadir Gecesi programı düzenlendi. Program, Kur’an-ı Kerim, ve ilahilerin okunmasının ardından İl Müftüsü Şahin Yıldırım'ın yaptığı  sohbet ile devam etti.

SAKAL-I ŞERİF İZDİHAMI

Sohbetten sonra dua yapan Yıldırım, ümmetin bekası, şerlerin defi, günahların affı için, Yüce Allah'a niyazda bulundu.  Çok sayıda vatandaşın katıldığı Kadir Gecesi programı, kılınan yatsı ve teravih namazından sonra yapılan Sakal-ı Şerif  ziyaretiyle son buldu. Binlerce vatandaş, Sakal-ı Şerifi görmek için birbiri ile yarıştı,bir  ara izdiham oldu. Cemaat, ellerindeki cep telefonları ile Sakal-ı Şerif'i görüntüleyerek akrabalarına da göstermek için izdihama neden oldular. Camide güzel ve anlamlı görntüler ortaya çıktı.   İldeki diğer camilerde, Kadir gecesi münaseetiyle doldu taştı. Birçok kişi camilerde yer bulamadığı için evinde ibadetini yaptı.