Erzurum'da şeker pancarı üretşimi 350 bin tona yükseltilecek

İlde şeker pancarı üretim alanlarının artırılması için toplantı düzenlendi. mevcut durumda 220 bin ton işlenen üretimin 350 bin tona yükseltilmesi için gerekli olan çalışmalar istişare edildi

Tarih: 06.04.2022 16:59
 Erzurum

Sinan AYDIN

Şeker pancarı ekim alanlarının artırılmasi için Vali Memiş başkanlığında paydaşlar buluşturuldu. Vali Okay Memiş Başkanlığında 'Şeker Pancarı Üretimi Değerlendirme Toplantısı' yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in de katıldığı programda, çiftçiler taleplerini fabrika yetkililerine iletti. Erzurum Valisi Sayın Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, şeker pancarı üretimine yönelik paydaşlar, sivil toplum kuruluşlarının ve üreticilerin katılımıyla, şeker pancarı üreticilerinin sorunları, talepleri ve üretiminin arttırılmasına yönelik stratejiler konuşuldu.

ÜRETİM 350 BIN TONA YÜKSELECEK

Toplantıda konuşan Vali Memiş, "İlin valisi olarak şeker fabrikasının ve şeker pancarı üreticimizin kar etmesini sağlamak benim görevlerimin arasındadır." dedi.  Toplantıda ayrıca mevcut durumda 220 bin ton işlenen üretimin 350 bin tona yükseltilmesi için gerekli olan çalışmalar istişare edildi.