Erzurumspor'da yüzler gülüyor

Gençlerbirliği’ni deplasmanda 2-1 yenen Erzurumspor toplamda 4, deplasmanda ise 2’inci galibiyetini aldı. Dar kadrosunun yanında mevcut kadrosundan da çok önemli 4 eksikle Başkente giden dadaşları, Ankara'da taraftarı yalnız bırak

Tarih: 13.12.2022 12:49
  Erzurumspor

Sinan AYDIN

Gençlerbirliği’ni deplasmanda 2-1 yenen Erzurumspor, çok önemli bir galibiyet alarak taraftarını sevindirdi. Mavi Beyazlı takım, toplamda 4, deplasmanda ise 2’inci galibiyetini aldı. Puanını 17’ye çıkaran mavi beyazlı ekip, bir sıra çıkarak 14’üncü sıraya yerleşti. Erzurum’daki Adanaspor galibiyeti sonrası 3 puana hasret kalan mavi beyazlılar, 3 haftta sonra yeniden hanesine 3 puan yazdırabildi.

ERZURUMSPOR DIŞ SAHADA 2’İNCİ KEZ KAZANDI 

Erzurumspor 16’ıncı maçında 4’üncü karşılaşmasını kazandı. 5 beraberlik ve 7 de mağlubiyeti bulunan ekip attığı 17 gole karşılık kalesinde 24 gol gördü ve 17 puan toplayabildi. Erzurumspor dış sahada ise 9’uncu maçında 2’inci kez kazandı. Deplasmanda 3 beraberlik ve 4 yenilgisi olan ekip bu maçlarında 9 gol atarken, kalesinden 15 gol çıkardı ve 9 puan kazandı.

FUTBOLCULAR DÜNÜ İZİNLİ GEÇİRDİ

Sakat oyuncular nedeniyle revire dönen, sarı kart cezalısı  kaptanları Mustafa Yumlu ve Eren Tozlu’dan mahrum başkente giden Erzurumspor’un bu galibiyeti, birçok sebep nedeniyle çok anlamlıydı. Mavi-beyazlıların golleri Süleyman Koç ve Samuel Olanare’den geldi. Shala’nın son uzatmada attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Dadaşlar 13. Haftada 3-2 kazandığı Adanaspor maçından sonra ligde 4 hafta sonra galibiyet yüzü gördü. Ligde 14 maçtır galip gelemeyen Gençlerbirliği ise kötü gidişe ‘dur’ diyemedi. Teknik direktör Muzaffer Bilazer, futbolcularına 1 gün izin verdi. Dünü zinli geçiren kafile, bugün toplanarak evinde oynayacağı Altınordu maçı hazırlıklarına başlayacak. 

18.HAFTA PROGRAMI

Çaykur Rizespor A.Ş. - Göztepe A.Ş.

Eyüpspor - Dyorex Boluspor

Sakaryaspor A.Ş. -  Gençlerbirliği

Manisa Futbol Kulübü - Tuzlaspor A.Ş.

Yeni Malatyaspor - Ankara Keçiörengücü

Bodrumspor A.Ş. -  Yılport Samsunspor

Erzurumspor Fk - Altınordu

Beyçimento Bandırmaspor - Pendikspor Futbol A.Ş.

Adanaspor A.Ş. - Altaş Denizlispor