Eski Rektör Koçak kitap çıkarttı

2008-2016 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten Prof.Dr.Hikmet Koçak, anılarını anlattığı bir kitap çıkardı.

Tarih: 17.04.2022 15:53
 Eski Rektör Koçak kitap çıkarttı

Sinan AYDIN

Atatürk Üniversitesi'ne 30 yıla yakın hizmet veren ve son olarak iki dönem önce Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü yapan Prof. Dr. Hikmet Koçak hoca, anılarını bir kitapta buluşturdu. Kültür Eğitim Vakfı Yayınları arasından çıkan 'Anılar Duraklar (malumatlar - tecrübe - içtenlik) adlı kitap, sanki yeni yaşanmış gibi bir anlatımla bir köy çocuğunun başarı öyküsünü anlatıyor. Eser bir biyografi, fakat aynı zamanda derslerle yüklü didaktik bir metin. Bir solukta okunacak kitabın yazarı olan 2008-2016 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü yapmış Prof.Dr.Hikmet Koçak, eğitim hizmetlerinin yanında topluma bir de kültür eseri armağan etmiş oldu. 

HİKMET KOÇAK'IN KISA ÖZGEÇMİŞİ

Hikmet Koçak, 1954 yılında Erzurum’un Oltu ilçesi Alatarla köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokulu Oltu Ortaokulu’nda, lise eğitimini ise İstanbul’da Haydarpaşa Lisesi’nde tamamladı. 1978 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.  1979-1984 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi ABD’de Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Askerlik hizmetini GATA’da yaptı. Uzman doktor olarak Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi’nde çalışırken 1987 yılı sonunda Erzurum’a dönerek Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi ABD’de Yrd. Doç Dr. olarak göreve başladı. 1990 yılında Doçent, 1995 yılında ise Profesör oldu. 1989 yılında Londra St. Thomas Hospital’da ve 1992 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Cleveland Clinic Foundation’da araştırmalarda bulundu. 1988 yılında Erzurum’da ilk koroner bypass ameliyatını yaptı. Erzurum’un bir kalp merkezi haline gelmesinde büyük katkılar sağladığı için 1993 yılında Türk Kalp Vakfı tarafından ‘’Doç. Dr. Edip Kürklü Ödülü’ne’’ layık görüldü. 2008-2016 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünü yürüttü. Rektörlük dönemi içinde Türk Üniversiteler Birliği Kurucu Başkanlığını ve İpek Yolu Üniversiteler Birliği (ESRUC) Başkanlığını yürüttü. Uluslararası alanlardaki üniversite işbirliklerinden dolayı kendisine Tiflis Tıp Üniversitesi (Gürcistan), Karaganda Bolashak Üniversitesi (Kazakistan) ve Nahçivan Devlet Üniversitelerinden (Azerbeycan) fahri doktora ünvanları tevdi edildi. 2021 yılında Atatürk Üniversitesi’nden ayrılarak Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi ABD Öğretim Üyesi olarak göreve başladı.