Fotoğraf sanatçıları Tortum şelalesine akın ediyor!

Asya ve Avrupa kıtalarının en yüksek şelalesi, kışın en sert aylarından Ocak’ta kar ve buzlu güzelliği görülmeye değer. Fotoğraf sanatçıları en iyi kış fotoğrafını çekmek için Tortum şelalesine akın ediyor.

Tarih: 16.01.2022 19:59
 Fotoğraf sanatçıları Tortum şelalesine akın ediyor!

Sinan AYDIN

Tortum Şelalesini kışın görmek ayrı bir güzellik sunuyor doğa severlere. Yazı Başka, Kışı Başka Güzel Olan Erzurum Tortum Şelalesi, birbirnden güzel manzara fotoğraflarının ortaya çıkmasına neden oluyor. Asya ve Avrupa kıtalarının en yüksek şelalesi kışın en sert aylarından Ocak’ta, kar ve buzlu güzelliği görülmeye değer. Tortum şelalesi buz tutan ve etrafı karla kaplı kartpostallıkgörüntüsü ile fotoğraf sanatçılarına da ilham kaynaı oluyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda fotoğraf sanatçıları en iyi kış fotoğrafını çekmek için Tortum şvlalesine akın ediyor.

TORTUM ŞELALESİ HAKKINDA!

Tortum Şelalesi, Tortum Gölü ve gölün kuzey ucu ile Tev Vadisi arasındaki heyelan kütlesini aşarak oluşur. 22 metrelik genişlikten 48 metre yükseklikten düşen sular; üstte gökkuşağı, altta koca bir Dev Kazanı meydana getirir. Yükseklik Açısından 3. Oluşum Açısından Dünyanın 2. Şelalesidir. Öte yandan, Afrika'daki Zambezi Nehri üzerindeki Vietorio Şelalesi 120 metre yükseklik ile dünyanın en yüksek şelalesi, ABD'nin de Erie Gölü ile Ontario Gölü arasındaki Niagara Şelalesi 51 metre yükseklik ile ikinci, 48 metre yükseklik ile dünyanın üçüncü yüksek şelalesi Uzundere ilçesindeki Tortum Şelalesidir.