Gençlik bilgi yarışması usul ve esasları belli oldu

Ortaokul öğrencilerine yönelik yapılacak Gençlik Bilgi Yarışması, 19 Şubat 2022 tarihinde saat 14:00’da çevrimiçi olarak diyanet.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

Tarih: 19.02.2022 02:09
 Gençlik bilgi yarışması usul ve esasları belli oldu

Gençlik bilgi yarışması 19 Şubat'ta yapılacak

Sinan AYDIN

Erzurum Müftülüğü, Gençlik bilgi yarışmasının usul ve esaslarının belli olduğunu açıkladı. Buna göre; ortaokul öğrencilerine yönelik Gençlik Bilgi Yarışması, 19 Şubat 2022 tarihinde saat 14:00’da çevrimiçi olarak diyanet.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili yapılan duyuruda, şöyle denildi: " Ortaokul öğrencilerine yönelik Gençlik Bilgi Yarışması 19 Şubat 2022 tarihinde saat 14:00’da çevrimiçi olarak yarisma.diyanet.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilecektir. Sınav sonuçları ise 26 Şubat 2022 tarihinde yarisma.diyanet.gov.tr adresi üzerinden açıklanacaktır. Yarışma 14.00’da başlayıp 15.20’de son bulacaktır.

50 SORU SORULACAK

Yarışma 50 sorudan oluşup her bir soru eşit puana sahip olacaktır. Sorularından birinin veya birden fazlasının sonradan komisyon kararı ile iptali durumunda her bir aday iptal edilen soruyu doğru cevaplamış kabul edilecektir.  Yanlış cevaplar dikkate alınmadan sadece doğru cevaplar üzerinden puanlama yapılacaktır. Yarışma sonunda “bitir” butonuna basmak suretiyle yarışmadan çıkanlar toplam yarışma süresi bitmeden çıkmış olsalar dahi kalan süreyi kullanmak için tekrar yarışma sayfasına giremeyeceklerdir. Eşitlik halinde, yaşı büyük olanlara öncelik verilecektir. Yaşta da eşitlik olması halinde öğrenciler il müftülüğüne davet edilip çekilecek kura ile birinci tespit edilecektir. Yarışma soruları çoktan seçmeli olup dört şıktan oluşacaktır.'' Yarışma sonunda il birincisine 500 TL, ikinciye 300 TL, üçüncüye ise 200 TL verilecek. Türkiye genelinde ilk 10'a girecek öğrencilere ise, 10 bin TL'den başlayıp 1000 TL'ye kadar para ödülü verilecek.