Gıda işletmeleri çalışanlarına eğitim veriliyor!

Gıda işletmelerindeki çalışanlar gıda eğitimi veriliyor

Tarih: 30.05.2022 17:43
 Gıda işletmeleri çalışanlarına eğitim veriliyor!

Yemekhane,  kafeterya, büfe, çay ocağı vb. gibi yerlerin sahip olması gereken özel hijyen şartları ile bu yerlerde, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliği konuları anlatılıyor.

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı personeli ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesindeki gıda işletmelerinde çalışan personele, gıda eğitimleri veriyor. "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları'' Yönetmeliği kapsamında; yemekhane,  kafeterya, büfe, çay ocağı vb. gibi yerlerin sahip olması gereken özel hijyen şartları ile bu yerlerde, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliği konuları anlatılıyor.

325 KİŞİYE BELGE VERİL

Konu ile ilgili İl tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: " İlimizde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı personeli ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesindeki gıda işletmelerinde çalışan personele "Okul Kantinlerine Dair Özel Hijyen Kuralları'' Yönetmeliği kapsamında yemekhane,  kafeterya, büfe, çay ocağı vb. gibi yerlerin sahip olması gereken özel hijyen şartları ile bu yerlerde, satışa ve tüketime sunulan gıdaların güvenilirliği konularında İl Müdürlüğümüz koordinasyonunda,  İl Milli Eğitim ve İl Sağlık Müdürlükleri ile ortaklaşa  olarak  20 ilçemizde eğitim yapılarak 325  kişiye belge verilmiştir."