'GIDALI UÇURTMA'

Uçurtmaları gökyüzü ile buluşturup ellerindeki iple rüzgarın peşinden koşan çocukların 'Gıdalı Uçurtma' benzetmesi, Dünya Gıda Günü etkinliğinin amacına ulaştığını gösterdi.

Tarih: 24.10.2021 17:59

Sinan AYDIN

Dünya Gıda Günü ve haftası etkinlikleri kapsamında, çocuklara gıda bilinci uçurtma etkinliği ile aşılandı. Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Dünya Gıda Günü nedeniyle çok anlamlı ve farklı bir etkinliğe imza attı. Gıda bilincini küçük yaştan aşılamak için Dünya Gıda Günü ve haftası kapsamında, çocuklara uçurtmalı gıda bilinci etkinliği düzenlendi.

AMAÇ KÜÇÜK YAŞTAN GIDA BİLİNCİNİ AŞILAMAK

Etkinliğe İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, Müdür YardımcıErhan Çiftgül ve Şube Müdürü Nihat Yazar'da katıldı. Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü teknik personeli tarafından düzenlenen ve Palandöken ilçesine bağlı Tepeköy ve Börekli Mahallelerinin İlkokul öğrencilerine yönelik eğitici ve eğlendirici etkinlikler ile gıda bilincinin yerleştirilmesi amacıyla çocuklara hitap eden bir etkinlik içerisinde gıda bilinci aşılama çalışmaları gerçekleştirildi.

'GIDALI UÇURTMA' BENZETME

Çocuklara dağıtılan ve her biri gökyüzünde bulutlarla buluşan uçurtmaların üzerinde, 'Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Tarım Kredi Kooperatifi Bölge Müdürlüğü Dünya Gıda Gününüzü Kutlar'' yazısı dikkat çekti. Uçurtmaları gökyüzü ile buluşturup ellerindeki iple rüzgarın peinden koşan çocukların 'Gıdalı Uçurtma' benzetmesi, gülüşmeler arasında etkinliğin amacına ulaştığı görüşüne varılmasına neden oldu.