Hacı adaylarına kargo hizmeti

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac farizasını yerine getirmek üzere her yıl Mekke ve Medine'ye gelen binlerce hacı adayına, güvenilir kargo hizmeti sunuyor.

Tarih: 14.06.2022 09:54
 Hacı adaylarına kargo hizmeti

Sinan AYDIN

Diyanet İşleri Başkanlığı ve PTT iş birliğiyle, hacıların kutsal beldelerden aldıkları hurma ve hediyelik eşyalar kargolanarak, Türkiye’deki adreslerine sorunsuz bir şekilde teslim ediliyor. Hacılara sunulan kargo hizmetleri hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı Medine Kargo Hizmetleri Koordinatörü Zeynel Abidin Akduman, "Başkanlığımız, yurt içinden ve yurt dışından hac ve umre görevlerini ifa etmek üzere kutsal topraklara gelen hacı adaylarımıza kaliteli hizmet vermeyi kendisine şiar edinmiştir. Bu kapsamda hacılarımızın görevlerini en güzel şekilde yerine getirmek, günlük hayatta karşılaşabilecekleri problemleri en aza indirmek amacıyla çeşitli hizmetler yürütmektedir. Bu hizmetlerden bir tanesi de Kutsal Topraklardan ülkemize hurma ve hediyelik eşya göndermek isteyen hacı adaylarımıza yönelik kargo hizmetidir." dedi.

HACI ADAYLARINA BÜYÜK KOLAYLIK

Diyanet İşleri Başkanlığının kargo hizmetleri hakkında bilgi veren Akduman, "Kutsal topraklara hac ve umre ibadeti için gelen vatandaşlarımız aldıkları hurma ve diğer hediyelik eşyaların kendilerine yük olmadan zamanında ve güvenli bir şekilde Türkiye’deki adreslerine gönderilmesini arzu ediyor. Bu sebeple Başkanlığımız, vatandaşlarımızın bu ihtiyacını karşılamak için kutsal topraklarda kargo hizmeti vermektedir. Kargo ekibimizin görevi; umre yolcularımızdan talep edenlerin Medine’den satın aldıkları hurma ve hediyelik eşyalarının ülkelerindeki adreslerine güvenli bir şekilde ulaştırılmasını sağlamaktır." ifadelerini kullandı.

GEZİCİ KARGO EKİPLERİ GÖREV ALACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı adına kargo hizmeti verdiklerini belirten Akduman, hacıları yanlış yönlendirmeye yönelik bazı girişimlere dikkat çekerek hacı adaylarının kargolarını, Diyanet’le iş birliği halinde ve uyum içerisinde hareket eden PTT şubesinden göndermelerini veya Diyanet görevlilerinden destek almalarını vurguladı. Medine Kargo Ekip Başkanı Akduman, geçmiş yıllarda bazı hacıların, özel kargo firmalarının ismini kullananlar tarafından mağdur edildiğini hatırlatarak, “Hacılarımız kargo hizmetleri noktasında muhakkak kafilelerindeki grup hocalarından destek istesinler." uyarısında bulundu. Akduman şöyle devam etti: Kargo hizmetlerimiz, Medine-i Münevvere’de Diyanet İşleri Başkanlığı İdare Merkez binası altında ve Grand Safi Otel Lobisinde devam etmektedir. Gerektiğinde kargolar, talep edilmesi durumunda gezici kargo ekiplerince otel ve hurma bahçelerinden de randevu usulü ile teslim alınmaktadır. Bu hizmetleri yerine getirmek için Başkanlığımız tarafından 18 personel görevlendirilmiştir. Bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığı, devletimizin güvencesi altında Diyanet-Acente ayrımı yapmaksızın, kutsal topraklara gelen hac ve umre yolcularımızın bu arzularını yerine getirmeye yardımcı olmak üzere, Ticaret Bakanlığı ve PTT AŞ ile yaptığı işbirliği çerçevesinde kargo hizmeti sunmaktadır." dedi.