II. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı yapıldı

İkincisi düzenlenen Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı yapıldı. Bu yıl erişilebilirlik ödülüne; Erzurum, Samsun ve Kırşehir layık görüldü.

Tarih: 19.05.2022 17:46
 II. Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı yapıldı

Sinan AYDIN

Bilgi edinmede çok önemli bir kaynak olan kütüphanelerin herkes için erişilebilir olması ve kütüphanelerden her bireyin eşit şartlarda faydalanması amacıyla ikincisi düzenlenen Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı yapıldı. Özellikle engelli vatandaşların kütüphanelerden aktif ve etkin faydalanması adına düzenlenen çalıştaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaşı, Rektörler, kütüphane müdürleri ve illerden gelen yetkililer katıldı.

CEMAL ALMAZ PLAKET ALDI

Bu yıl erişilebilirlik ödülüne; Erzurum, Samsun ve Kırşehir layık görüldü. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen çalıştaya, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Cemal Almaz’da katıldı. İkincisi düzenlenen Erişilebilir Kütüphaneler Çalıştayı sonrası Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı sayın Derya Yanık İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Cemal Almaz’a plaket takdim etti.