Köye döndüren projede ikinci etap müjdesi!

Yoğun talep üzerine protokol süresi uzatıldı

Tarih: 15.05.2022 15:07
 Köye döndüren projede ikinci etap müjdesi!

'Köyümde yaşamak için bir sürü sebebim var' projesi ikinci etabı çalışmaları başladı.

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 'Köyümde yaşamak için bir sürü sebebim var' projesi ikinci etap çalışmalarının başladığını duyurdu. Yapılan açıklamada, yetiştiricilerden gelen yoğun talep üzerine Ziraat Bankası Erzurum Bölge Yöneticiliği ile protokol  süresi  uzatılarak 2. etabın başlatıldığı ifade edildi. Konu ile ilgili yapılan bilgilendirmede, şöyle denildi: "

"YOĞUN TALEP ÜZERINE... "

Erzurum Valiliği himayesinde, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, kırsal gelir kaynaklarının arttırılması, köyden kente göçün önlenmesi amacıyla sözleşmeli küçükbaş üretim modeli temelinde hazırlanan, ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var' projesi kapsamında 1. Etap proje başvuruları alınmış ve uygulanmaya başlanmıştır. C T.C. Ziraat Bankası Erzurum Bölge Yöneticiliği ile protokol  süresi  uzatılarak 2. Etap başlatılmıştır. 11.05.2022 - 31.05.2022 talimatına göre 2. Etap başvuruları alınacaktır. Başvuruda istenecek belgeler ve detaylı bilgileri içerir talimatlar web sayfamızdan yayınlanacaktır. Ayrıca yetiştiricilerimiz ihtiyaç duyduğunda İlçe Müdürlüklerimizden bilgi alabileceklerdir. "

AMAÇ ÜRETİCİLERİN GELİR SEVİYESİNİN ARTIRILMASI

“Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesiyle; küçükbaş hayvan işletmelerinin dişi hayvan varlığının asgari 100 başa ulaştırarak sürdürülebilir ekonomik işletmeler oluşturulması, atıl işletmelerin üretime kazandırılması, kırmızı et üretiminin arttırılması, yerel üretimin teşvik edilerek üreticilerin gelir seviyesinin artırılması amaçlanmaktadır.