MADDİ DURUMU İYİ OLMAYAN AİLELERE, AİLE SOSYAL HİZMETLERDEN DESTEK..

Ailenin bütünlüğünü korumak, dağılmış ailelilerin korunmaya, yardıma ve bakıma muhtaç fertlerine veya çocuklarına maddi, manevi ve sosyal destek sağlayan aile ve sosyal hizmetler, eğitim desteği de sağlıyor.

Tarih: 25.08.2023 20:19
 MADDİ DURUMU İYİ OLMAYAN AİLELERE, AİLE SOSYAL HİZMETLERDEN DESTEK..

www.erzurumgunebakıs.com/ Sedanur Bingöl 

Ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda sorunları olan kişi, gurup ya da toplulukların sıkıntılarını tespit ederek çözümlemelere yardımcı olan aile sosyal hizmetler aynı özveriyi eğitimde de göstererek maddi durumu iyi olmayan ailelere destek sağlıyor. Konuyla alakalı görüştüğümüz Aile Sosyal Hizmetler sosyal çalışmacısı Mahmut Aktaş, “ kişinin, kendisinden bağımsız olarak gelişen olumsuz koşulları ortadan kaldırılması noktasında gereken desteği sağlarız, sağlıyoruz” ifadelerini kullandı. 

Aktaş, “Ekonomik anlamda ve eğitim anlamında da çocuğun kırtasiye masrafları bağlamında olsun, farklı proje masraflarının karşılanması bağlamında olsun,  sosyal ekonomik destek dediğimiz, bir desteklememiz mümkün olup çocuğun ihtiyaçlarını ve eğitim ihtiyaçlarının giderilmesini sağlıyoruz. Eğitim tedbirimiz şöyle, çocuğunu okula göndermeyen aileler, okula gidemeyen çocuklar veya maddi manevi unsurlardan kaynaklı olarak eğitimine devam edemeyen çocuklarda, aile sosyal hizmetler olarak çocuk mahkemesine ya da sulh hukuk mahkemelerinden eğitim tedbir talebi istiyoruz ve gelen karar doğrultusunda ailenin çocuğu okula göndermesi zorunlu hale getiriliyor. Mahkeme kararından sonra okula gönderilmeyen veya eğitimine devam edemeyen çocuk için adli süreç başlatılıyor. Çocuğun eğitimi hususunda maddi unsurları gerek bizler gerekse sosyal yardımlaşma vakfı sağlıyorken, yine manevi unsurlar dediğimiz, maddi unsur haricindeki durumları da eğitim tedbiriyle, yine aile ve sosyal hizmetler müdürlüğü olarak sağlıyoruz”.

İMKÂNSIZI İMKÂNLI OLMASI İÇİN YONTARIZ!

Aktaş, Kuruluşta kalan çocukların eğitimlerini kendi kurumlarında bulunan servisler aracılığıyla birebir okula götürüp, çıkış saatinde de alıp getirerek gerçekleştirildiğini belirtirken, kuruluş dışında kalan kişilerde ise eğitim tedbiriyle ve maddi destekler vererek gerçekleştirildiğini İfade etti. 

Mahmut Aktaş, “Bakanlığımız için ifade edebilirim ki bizlere herhangi bir konuda yardım için gelip de eli boş dönen olmamıştır her anlamda gerekli destek ve yardım sağlanıyor. Bizler imkânsızı imkânlı yapmak için yontarız. Bizlerden talep edilen, yapabileceğimiz bir şey olmasa bile elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz asla geri çevirmiyoruz. Kurum dışında Erzurum’da bulunan 1800 tane çocuğa maddi destek sağlıyoruz. Önceden kurum dışında bulunan eğitim konusunda ve maddi destek konusunda ihtiyacı olan çocuklar ihmal sebebi olarak nitelendirilip kuruma getirilerek bir yardım yapılıyordu sonradan bakanlık, hiçbir çocuk maddi durumdan kaynaklı olarak ailesinden uzaklaştırılarak kuruma getirilmeyecek şeklinde bir karar aldı. Çünkü maddi olarak biz her desteği sağlasak da manevi olarak o boşluğu doldurmayacağımız için kuruma getirilmeden dışardan yardımcı oluyoruz. Dışardaki birine her ay verdiğimiz sosyal ekonomik destekle, çocuğu, aileyi ve kardeşlerini rahatlatarak hayat standartlarını yükseltmeye çalışıyoruz. Ekonomik anlamda yaptığımız destekler çocuğa bağlanıyor, çocuk adına da anne veya babası alabiliyor. Bu destekler, okul öncesi çocuklarda 1.500 TL, ilkokul seviyesinde ki çocuklarda 2.300 TL, ortaokullarda 2. 800 TL, lise seviyesinde ise 3.300 TL, okulu bitirmiş ama reşit olmamışsa 3.800 TL olarak, veriliyor. Ailelerin başvuru süreçleri ise ya çocuğun, annenin, babanın müracaat etmesiyle gerçekleşir ya da birinin ihbarı üzerine gerçekleşir. Gelen müracaat ya da ihbar üzerine inceleme yapılır ve gerekli yardım sağlanır”.