MOBİLYA SATIŞINDA DOĞU KADINI İLE BATI KADINI ARASINDA FARK VAR

Erzurum’daki bayanların daha gösterişli mobilyaları tercih ederken, memur olan bayanlar ise daha sade mobilyaları tercih ediyor.

Tarih: 06.05.2023 19:33 Güncelleme: 07.05.2023 01:09
 MOBİLYA  SATIŞINDA DOĞU KADINI İLE BATI KADINI ARASINDA FARK  VAR

www.gunebakiserzurum.com / Mihrimah Nefise DURDAĞ

Mobilya fiyatlarında  artışlar gözlemlendiğini ifade eden  mobilya satıcısı Murat İşcan, mobilya  satışında doğu kadını ile batı kadını arasında fark  olduğunu söyledi. 


İşcan: ‘’Erzurum kadınları biraz daha gösterişli mobilyaları tercih ederken, memur olan kadınlar ise daha sade mobilyaları tercih ediyor. Fiyat bakımından pahalılık ekonomik olarak her yerde kendini gösteriyor. Mobilya markası olarak her ay zam geliyor. Örneğin; bu ay da yüzde 5 zam gelme ihtimali var. Biz henüz fiyatları güncellemedik. Geçen ayın fiyatlarından satış yapıyoruz. Anneler günü geçtikten sonra fiyat güncellemelerini yapacağız. Beyaz eşyaya da her ay zam geliyor. Her ayın birinde fiyatlar otomatik güncelleniyor. Şuan düğün sezonu olduğu için, pahalı olsa da olmasa da alıyor. İnsanlarında marka tutusu var. Pahalılığa insanlar ve bizlerde alıştık. Her ay enflasyondan ötürü fiyatlar artıyor. Enflasyonun arttığı gibi fiyatların yükselmesi de normal. Fabrika dışarıdan alıyor, parçaya zam gelince bu durum fiyatları da etkiliyor. Mobilya da şu var doğu kadını ile batı kadını arasında fark var. Doğu kadını gösterişli mobilyaları tercih ederken batılı kadınlar sade mobilyaları tercih ediyor. Sade mobilyaları tercih eden genelde memur kadınlar veya memur aileler oluyor. Çünkü onlarda atanma durumu söz konusu olabiliyor.’’