Müdür Akar'dan toprak günü mesajı

"Toprak ekmektir, minnettarlıktır, nimettir, şükrandır'' diyen Müdür Akar, 5 Aralık Dünya Toprak Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Tarih: 05.12.2021 18:55
 Müdür Akar

Sinan AYDIN

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, 5 Aralık Dünya Toprak Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. "Toprak ekmektir, minnettarlıktır, nimettir, şükrandır'' diyen Müdür Akar, şunları söyledi: '' İçinde, altında ve üstünde yaşayan envaı çeşit canlının varlık temeli toprak; . Ekmektir, minnettarlıktır, nimettir, şükrandır. Toprak ki; verendir, cömerttir, ayrım yapmadan bütün evlatlarını doyuran ve koruyan bir anadır.  Toprak, atalarımızdan miras aldığımız, özenle koruyup kolladıktan sonra torunlarımıza miras bıraktığımız bir hazinedir. Bu hazinenin değerini bilip; minnetimizi, onu doğru bir şekilde kullanarak gösterebilmeliyiz. Toprağa gönül vermiş, onu koruyan, işleyen, seven; ona dokunan ve saygı duyan herkesin Dünya Toprak Günü kutlu olsun.''

TOPRAK GÜNÜ NEDİR?

5 Aralık Dünya Toprak Günü, her yıl toprağın sağlıklı olmasının önemine dikkat çekmek ve toprak kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesini savunmak amacıyla düzenlenir. Toprak kirliliği, insanlığın gezegende neden olduğu değişimin en somut ve görülebilir örnekleri arasında. Her yıl 5 Aralık, toprağın sağlıklı olmasının önemine dikkat çekmek ve toprak kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesini savunmak amacıyla Dünya Toprak Günü olarak kutlanıyor. İlk kez 1945 yılında yayınlanan 4760 sayılı Toprak Bayramı Kanunu'na göre her yıl 11 Haziranı takip eden ilk Pazar günü “Toprak Bayramı” olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda Tarım ve Orman Bakanlığınca her yıl 11- 17 Haziran tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle “Toprak Haftası” olarak kutlanmaktadır.