OBM personeli ve eşlerine kanser erken teşhis eğitimi verildi

Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay'ın destekleriyle KETEM tarafından verilen kanser ile ilgili farkındalık eğitimi ilgi gördü.

Tarih: 17.06.2022 10:09
 OBM personeli ve eşlerine kanser erken teşhis eğitimi verildi

Sinan AYDIN

Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü (OBM) personeli ile eşlerine, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) uzman ekibi tarafından Kanser Erken Teşhis eğitimi verildi.  OBM Yaşar Öztaş Eğitim Merkezinde verilen eğitimde, erken teşhis ve önemi anlaıldı. Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay'ın destekleriyle KETEM tarafından verilen kanser ile ilgili farkındalık eğitimi ilgi gördü.

TARAMA YAPILDI

KETEM Erzurum İl Koordinatörü Arife Gençtürk ve Uzman Ebe Özlem Arı tarafından verilen eğitimde; Meme Kanseri, Serviks Kanseri ve Kolerektal kanser hakkında bilgilendirme yapılarak katılımcılarda farkındalık oluşturuldu. Kendi kendine muayene yöntemleri, sigara ve zararları gibi birçok konuya da değinilen eğitimde, katılımcıların memnuniyeti gözlendi. Katılımcılar, eğitimden ve oluşturulan farkındalıktan ötürü Erzurum İl KETEM’e teşekkür etti. Farkındalık eğitiminde; meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve bağırsak kanseri için yürütülen ücretsiz taramalar hakkında bilgilendirme ve çalışanlarının kanser taramaları yapıldı.