OKUL SERVİSLERİNE ZAM!

Okul öncesi dönemden, yükseköğrenim dönemine kadar ticari tescilli öğrenci taşımaya mahsus olan servislerde, 0-3 km arası mesafe 700 TL oldu.

Tarih: 26.08.2023 16:43
 OKUL SERVİSLERİNE ZAM!

www.erzurumgunebakıs.com / Muhammet Yılmaz

Konuyla alakalı bilgileri almak için görüştüğümüz, Öğrenci Servisleri Odası Başkanı İsvandiye Altun, “Mazota zam gelmesi durumunda bizlerde fiyatlar için artış talep edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Altun, “ Belediyenin Ulaşım koordinasyon merkezi (UKOME) tarafından belirlenen aylık servis ücretleri, eğitim öğretim süresi olan 8,5 ay üzerinden hesaplanarak toplam ücret ortaya çıkar. Şu an okul servis fiyatları, 0-3 km mesafeleri 700 TL, 3-10 km mesafe 900 TL, 10 km ve üzeri km’lerde 1.000 TL olarak belirlenirken, mazota zam gelmesi durumunda, gerektiği noktada fiyatların artışı için talepte bulunacağımızı ifade edebiliriz. Yine servislerde bulunan, öğrencilerin kişisel gelişimini desteklemek ve öğretim hedeflerine ulaşabilmelerini sağlamak için öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti sunan Rehber öğretmenin aylığı öğrenci başı 200 TL olarak belirlenirken, engelli öğrencilerde yüzde 30, kardeş indirimi yüzde20, özel eğitim hafta sonu ve etüt yüzde 30, şehit ve gazi çocukları yüzde 50 olarak belirlenmiştir. Bu araçlar çocuklarımızı, yani canlarımızdan bir parçayı taşıyorlar. Onların emniyetleri ve güvenliği bizim için olduğu kadar, aileleri için de önemli olmalı. Bu nedenle aileler, korsan taşımacılık yapan firmalara çocuklarını kesinlikle emanet etmemelidirler. Öğrencilerimizin can güvenlikleri için korsan ve kaçak taşımacılık yapanlara taviz vermesinler. Taşımacılık firmalarına kaydettirdikleri öğrenciler için her veli mutlaka koltuk numarası alsın. Öğrencisinin bahse konu koltukta oturup oturmadığını da mutlaka kontrol etsin. Çünkü koltuk sayısına göre öğrenci taşınacağından hiçbir işletmeci bu kural dışına çıkamayacak.”