ÖRNEK MUHTAR

14 yıldır ihtiyaçlı evlere bedava sıcak yemek dağıtıyor

Tarih: 08.05.2022 15:50
 ÖRNEK MUHTAR

Hayırsever Muhtar, 14 yıldır Ramazan aylarında kazanlarla yemek yapıp ihtiyaç sahibi ve hastalıktan dolayı yemek yapamayan aileklere kendi arabası ile bedava yemek taşıyor.

Sinan AYDIN

Tortum Pehlivanlı mahalle muhtarı Mustafa Büyüközmen'den örnek davranış. Hayırsever Muhtar, 14 yıldır Ramazan aylarında kazanlarla yemek yapıp ihtiyaç sahibi ve hastalıktan dolayı yemek yapamayan aileklere kendi arabası ile yemek taşıyor. Çok anlamlı geleneğini bu Ramazan ayında da sürdüren Muhtar Mustafa Büyüközmen, duyanlara,'' İyi insanlar iyi ki hala varlar'' dedirtiyor.

EVLERE BEDAVA SICAK YEMEK DAĞITIYOR

Tortum ilçesin Pehlibanlı mahallesi muhtarı Mustafa Büyüközmen, 14 yıldır sürdürdüğü gelenekle paylaşmanın ve dayanışmanın en büyük örneğini gösteriyor. Pehlivanlı Mahalle Muhtarı Mustafa Büyüközmen, 2008 yılından bu yana 14 yıldır Ramazan ayında Pehlivanlı mahallesinde ihtiyaç sahibi olan veya hastalığından dolayı evinde yemek yapamayan ailelere iftarda sıcak yemek götürüyor. Muhtar Büyüközmen, büyük bir özveriyle ve hevesle hazırlatmış olduğu kazanlar dolusu yemekleri, kendi aracıyla elleriyle dağıtmanın mutluluğunu yaşıyor.

''ÖMRÜM YETTİĞİNCE BU GELENEĞİ DEVAM ETTİRECEĞİM''

Örnek Muhtar Mutafa Büyüközmen'e, gıda malzemelerinn alınmasında hayırsever vatandaşlar da maddi yardımda bulunarak yardım edip geleneğin yaşatılasına vesile oluyorlar. " İnşallah ömrüm yettiğince bu geleneği devam ettireceğim" diyen Pehlivanlı mahallesi muhtarı Mustafa Büyüközmen, '' Durumu iyi olanlar yardımsever vatandaşlarımız da para göndererek maddi yardımda bulunarak geleneği sürdürmeme katkıda bulunuyorlar.

KADİR GECESİ MENÜSÜNDE KAVURMA VAR

Hep beraber el birliği ile Pehlivalnlıda akşam iftara oturduğumuz zaman herkesin çorbası var, yemeği var. Yemekleri ellerimle kendime ait arabamla oğlumla birlikte dağıtıyoruz evlere. İnşallah ömrüm yettiğince bu geleneği devam ettirceceğim. Severek yapıyorum. Oğlumla birlikte yemekleri arabamla dağıtıyorum. Kadir gecesinde kavurma dağıtıyorum. Bana maddi manevi destek verek herkesten Allah razı olsun.'' dedi.